5 ízletes japán teafajta, hogy ne csak a matchát ismerd

Már biztosan hallottál arról, hogy Japánban kiváló minőségű zöld teákat állítanak elő. Nem véletlen, hiszen gyártásuk is az irigylésre méltó japán precizitást tükrözi. Bár bizonyos esetekben igen megosztóak lehetnek a japán teák, mivel egyesek szerint algához vagy leveles zöldekhez hasonló az ízük. Szerintünk ez nem igaz, csupán arról van szó, hogy a friss, összetett ízű, japán teák egy teljesen más kategóriát képviselnek. Ismerd meg őket ebből a cikkből!

A japán teakultúra egészen a 9. századig nyúlik vissza. 815-ben jegyezték fel először, hogy Japánban az emberek teát fogyasztottak. Ma a japán tea egyedülálló ízéről és illatáról, valamint számos egészségügyi előnyéről ismert. A japán tea két fő kategóriába sorolható: zöld tea és gyógytea. Ebben az „útmutatóban" a leghíresebb és legnépszerűbb japán teafajtákról lesz szó. Íme!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...