7 hagyományos japán édesség, amely egyszerre finom és gyönyörű

Japán különlegesebbnél különlegesebb wagashik, azaz tradicionális japán édességek széles skálájának ad otthont, amelyeket nézni éppoly élvezetes, mint elfogyasztani. Tarts velünk, és csodáld meg a kelet-ázsiai szigetország finoman kidolgozott formájú édességeit, miközben egy csésze zöld teát töltesz magadnak.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a hagyományos, növényi alapanyagokból készített japán édességek, az úgynevezett wagashik mind az ízlelőbimbókat, mind a szemeket elkápráztatják. A japán édességek általában szezonálisak, kiemelve az egyes évszakok legfontosabb alapanyagait. A tradicionális, kétezer éves múlttal rendelkező japán desszerteknek számos fajtája létezik, ezért, ha nehezen tudod eldönteni, hogy melyiket érdemes kipróbálni, akkor lesd meg az alábbi listánkat, amely a növényi fehérjékben és rostokban gazdag japán édességekről készült:


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.