Egészségesebben eszik az, aki közel érzi magát a természethez

Azt már eddig is tudtuk, hogy egészségesebb az, aki a természet közelében él – egy friss kutatás viszont most azt is bebizonyította, hogy jobban is eszik.

A Drexel Egyetem friss kutatása azt vizsgálta, hogy van-e különbség az étrend és a természetközeli életmód között. A kutatók több mint 300 philadelphiai felnőttet kérdeztek meg 2017 májusa és augusztusa között a természethez fűződő kapcsolatukról. A résztvevők a természettel kapcsolatos személyes tapasztalataikról és perspektíváikról beszéltek, majd az étrendjük változatosságáról, végezetül pedig a tanulmány szerzői az a szokásos napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásról és az előző napon elfogyasztott ételekről és italokról is érdeklődtek.

Egészségesebben eszik az, aki közel érzi magát a természethez

Összességében a felmérés eredményei egyértelmű mintát mutattak: a természethez erősebben kötődő emberek változatos étrenddel élnek, és több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak.

„Ezek az eredmények kétféleképpen befolyásolhatják az egészségfejlesztési gyakorlatokat" - magyarázza Brandy-Joe Milliron, a kutatás egyik vezetője.

Először is, a természetalapú egészségfejlesztési beavatkozások növelhetik a természettel való kapcsolatot egy életen át, és potenciálisan javíthatják az emberek étrendjét. Másodszor, az étrendi beavatkozások természetalapú tevékenységekkel való kiegészítése az étrend minőségének nagyobb javulását eredményezheti.

Ez a tanulmány egy újabb bizonyíték arra, hogy a természet mennyire fontos mindannyiunk számára, és milyen sokrétűen körbefonja az életünket. Ha gyakrabban járunk a szabadba, számos módon javíthatjuk az életminőségünket. Ennek ellenére a tanulmány szerzői hangsúlyozzák, hogy további kutatásokra van szükség a pontos kapcsolatok és összefüggések megértéséhez.

Forrásunk volt.


Még több életmód cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.