Edd meg, amivel főztél - tonhalkonzerv, ami a rezsód és a kajád egyben!

Nekünk még nem jutott az eszünkbe, hogy a konzerves tonhalon úszó olajat főzésre használjuk, pedig az alábbi videó tanúsága szerint tökéletesen alkalmas a feladatra.

A boredpandának hála megint gyöngyszemre bukkantunk. Egy szép szál szőrös legény konkrétan tüzet gyújt a tonhalkonzervével, majd meg is eszi azt. CSODÁS!

Mielőtt tehát kirándulni indulnál, tegyél a táskába rizst, főzőedényt, és a rács mellé egy kicsi olajos (!)tonhalkonzervet. Nyisd ki a konzervet, vigyázz az olajra, ne csöpögtesd le. Fektess rá pár letépett papírtörlőt úgy, hogy jól felszívja az olajat, kicsit bele is nyomogathatod. Aztán gyújtsd meg a papírt, és jöhet a "Bunsen-égő" fölé a rács és az edény. Ebben a szokásos módon elkészítheted a főtt rizst. És most jön a csavar: kanalazd le az elégett papírt a konzerv tetejéről, az alatta elkészült halat pedig tedd a rizsed mellé. Így lett a rezsóból ebéd, jó étvágyat hozzá!

A roppant férfias eljárást itt megnézheted:

Ezeket olvastad már?

Mire jó még a muffinsütőd?

El sem hiszed, mi mindenre használhatod még a muffinsütőd! Hihetetlen, de akár ham and eggs és tonhalas tortácska is süthető benne. Egy csomó mindent mutatok most!

Gréti

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...