Mire jó még a muffinsütőd?

El sem hiszed, mi mindenre használhatod még a muffinsütőd! Hihetetlen, de akár ham and eggs és tonhalas tortácska is süthető benne. Egy csomó mindent mutatok most!

Az elmúlt hetekben teljesen rákattantunk a muffinsütős hekkekre, és sok olyan dolgot sütöttünk, amit korábban soha. Nem is tudom, hogy az édes vagy a sós változatok a jobbak. Akkor kezdődött az egész, amikor egyszer megtaláltam a sonkában sült tojás fotóját, azóta folyamatosan keresem az újabb és újabb muffinsütőben készíthető ételeket. Tulajdonképpen bármit süthetünk benne, amit amúgy tepsibe tennénk, mégis sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény. A következő két cikkemben egy-két olyan lehetőséget mutatok be nektek, amelyekért oda lesz a család.

Szóval az első és legegyszerűbb a sonka-tojás reggeli. Ha elég vékonyra szelt sonkát vásárolunk, akkor egyet-egyet tegyünk mindegyik kivajazott mélyedésbe, üssük bele a tojásokat, és mehetnek is az előmelegített sütőbe. Egyszerre több adagot tudunk készíteni így, mintha serpenyőben dolgoznánk, és sokkal jobban néznek ki, mint a lapos, formátlan serpenyős társaik. Arról nem is beszélve, hogy ez utóbbiakat el kell vágni tálaláskor, és soha nem lehet egyenlően elosztani a gyerekek között.

Tonhalas-kapribogyós reggeli süti recept

Korábban is készítettem már szardíniás vagy tonhalas muffinokat. Mivel én a sós, zöldséges ételekért jobban odavagyok, mint az édesekért, a gyerekeket is megismertetem az általam kedvelt ízvilágokkal. Legtöbbször nekik kedvezek az almás vagy más gyümölcsös-zabpelyhes, máskor házi nutellás csodákkal, de közben néha bepróbálkozom a saját kedvenceimmel is. A mostani változatba a tonhal mellé kapribogyó, koktélparadicsom és ricotta került. Ugyan nem ért el világraszóló sikert, de nem adom fel. Nekünk, felnőtteknek nagyon bejött. Reggelire, uzsonnára tökéletes fogás!

Almás kosárkák a muffinsütőből recept

Így az ősz végén, tél kezdetén nem is lehetett volna jobb édességet sütni, mint mini almás kosárkákat. A vajas-omlós tésztát maximum tíz perc alatt össze lehet gyúrni. Először hengert görgetünk, majd késsel szeleteket vágunk belőle. Ezekből kézzel kosárkákat formázunk, és már tölthetjük is az almaszeleteket. Kicsi fahéj és cukor a nyakába, és a sütőből száll majd az isteni illat! Ha nagyobb adag tésztát készítünk, akkor tegyük hűtőbe, és reggel frissen süssünk új adagot belőle. Ígérem, nem lehet megunni!

Készíts gyors délutáni falatkákat gyermekeidnek!

Egy muffinsütőben egyszerre többféle dolgot is süthetünk. Ha nem tömjük túl a kosárkákat, akkor nem folyik át egyik helyről a másikra a töltelék, így akár édesek és sósak is megférnek egymás mellett. Halból, darált húsból és reszelt zöldségekből süthetünk fasírtokat. Kalácstésztából karamellás rózsatekercseket. Készre sült édes tésztacsészéket tölthetünk jégkrémmel. Pizzatésztából a kedvenc feltéteinkkel és kevés mozzarellával mini pizzakosarakat. Előételt, főfogást és desszertet, bármit, amit csak elképzelünk. Használjuk a fantáziánkat!

Jövő héten újabb leveles tésztás trükköket mutatok, addig gyűjtsetek ti is pár muffinsütős hekket. Jó szórakozást hozzá!Gréti

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek