Ez az országkedvenc magyar TORTA lett most Hungaricum - kitaláljátok?

Szuper finom és óriás kedvenc magyar tortával bővült a Hungaricumok gyűjteménye - Ti is szeretitek?

A Dobos-torta lett az új magyar Hungaricum, ezen kívül pedig, szintén a Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része lett 4 új elem is:

- a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla,

- a regölés

- a magyar cifraszűr,

- a betyárköltészet.

Tudtad?

„kör alakú torta, amelyben öt Doboslap között Doboskrém található. A Doboslap és a Doboskrém közel egyenlő vastagságú. A Dobostorta tetejét az aranybarnára karamellizált cukorral készített Dobostető alkotja."

2017-ben Magyarországon miniszteri rendeletben határozták meg a híres torta összetételét és alakját:

A Dobos-torta megalkotója Dobos C. József (1847–1924), pesti cukrászmester 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, és első alkalommal 1885-ben, az első Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek. Kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is. A Dobos-torta Európa-szerte ismertté vált és mai napig nagy kedvenc az országban is.

Még több Dobos-tortát itt találsz!

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!