Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

FuriMuri: Ha imádod a Harry Potterben felbukkanó édességeket, ezt látnod kell - végigkóstoltuk őket!

Vajsör, csokibéka, Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsé – a varázslóvilág legmeghatározóbb édességei ezek, melyeket most mi is górcső alá vettünk!

Harry Pottert és a köré felhúzott franchise-t senkinek sem kell bemutatni, J. K. Rowling hőse ugyanis nem véletlenül vált a popkultúra meghatározó elemévé.

A szerkesztőségünkben is elő-előjön témaként, és mivel a csapatban szinte mindannyian olvastuk, vagy legalábbis láttuk a világ leghíresebb varázslótanoncának kalandjait, adta magát a kérdés: mikor próbáljuk ki a roxfortos diákok kedvenc édességeit?

Ezeket ugyanis Budapesten egyre több, angolszász importcikkekre specializálódott boltban lehet kapni, igaz, igen borsos áron.

Mi most elsősorban olyan édességekre koncentráltunk, amelyek Harryék világában is léteznek valamilyen formában,

a csokoládéból készült varázspálcának azonban képtelenek voltunk ellenállni.

Összesen 5 terméket teszteltünk, a csokivarázspálca mellett vajsört, mindenízű drazsét, csokibékát és zselés csigákat kóstoltunk.

A jó hangulatú forgatásról videót is készítettünk Nektek (igen, a videón az talár akar lenni rajtunk...)

A videót itt találod:

A teszten nyolcan vettünk részt, ebből hatan igazi – többnyire a könyvekkel együtt felnőtt – rajongók vagyunk, ketten azonban kevésbé jártasak a témában. Míg Juci kollégánk ugyan látta a filmeket, csak nem ragadta magával a roxforti teremtmények varázsa ( ¯\_(ツ)_/¯ ), addig főszerkesztőnk, Andris SOHA ÉLETÉBEN nem látott és nem olvasott egyetlen Harry Potter részt sem.

Csokibéka

Nyilvánvalóan mindenki legnagyobb bánatára a mugliboltokban kapható csokibéka meg se moccan, nem hogy elugrálna. Cserébe nagyon finom, a békaformájú csokoládéban puffasztott rizsgolyócskák bújnak meg, amitől kellemesen ropogós a végeredmény. És persze ott lapul benne a mindenki által áhított varázslókártya: mi ezúttal Lockhart professzort és Hollóháti Hedviget találtuk a béka feneke alatt. Eddig nem tűntek el a kártyákról, biztos nagyon ráérnek.
Mennyire varázsolt el minket: szívesen kaptuk volna szüleinktől a roxforti felvételt megünnepelendő.

Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsé

Talán ez Rowling leghíresebb gasztronómiai találmánya, aminek köszönhetően negyedszázada találgatja az egész világ, hogy milyen íze lehet a fülviasznak. A boltokban igen szerény, 50 grammos kiszerelésben lehet kapni a cukorkát, amit egyébként a Jelly Beans gyárt. Az elvárásainkhoz minden tekintetben felértek a cukorkák, tényleg rengeteg bizarr és kellemetlen ízt (záptojás, hányás, piszok, szappan, stb.) találunk a szokványos ízesítésű drazsék mellett. Juci kollégánkban fel is merült a kérdés: vajon ki lehet az, akinek az a munkája, hogy rájöjjön, hogyan kreáljon piszok ízű édességet.
Mennyire varázsolt el minket: minden roxforti hálókörzetbuli kötelező eleme!

Vajsör

A legnagyobb elvárásaink minden bizonnyal a vajsörrel szemben voltak, így sajnos ez a termék is bukott meg leginkább a szemünkben. Míg a Roxmortsban kapható italt mi mindannyian egy nagyon habos, karamellás-tejes italnak képzeltük el a könyvekben, addig a boltokban megvásárolható üdítő aranyszínű, átlátszó és szénsavas. A legnagyobb probléma azonban az, hogy szájösszeragasztóan édes, szinte lehetetlen egy kortynál többet magunkba erőltetni. Vajsörreceptet egyébként mi is kreáltunk, ráadásul kétféleképpen is elkészítettük, hogy a szénsavas és a tejes verzió rajongói is boldogak legyenek.
Mennyire varázsolt el minket: trolltakony! Roxmortsban azért adnánk neki még egy esélyt, vagy ilyen formában is kipróbálnánk.

Zselés csiga

Az egyetlen a tesztelt termékek közül, ami biztos, hogy finomabb, mint a Roxfortban: ott ugyanis Ron egy visszacsapódott átoknak köszönhetően meztelen csigákat öklendezve tölt egy fél napot. Ehhez képest az általunk kóstolt zselés gumicukor határozottan kellemes élmény volt, még ha néhányunknak túl erős is volt az illata. Igazi fogbaragadós édesség, amit legtöbbünk gyermeki örömmel fogyasztott.
Mennyire varázsolt el minket: nagyon, legalábbis amíg perisztaltikus a fogyasztás iránya.

Csokoládé varázspálca

Oké, a történetekben nyilván nem rágcsálják Harryék a varázspálcáikat, és nyilván nem is csokiból vannak. Viszont nem tudtunk ellenállni neki, hogy beszerezzünk egyet Harry pálcájának csokoládéból öntött replikájából. Lesütött szemmel bevalljuk, hogy sokáig őrizgettük és varázsoltunk szórakoztunk vele, mielőtt megkóstoltuk volna. Magát a csokit kicsit az olcsó adventi kalendárium-íz jellemezte, de azért nem volt rossz.
Mennyire varázsolt el minket: elmajszolgatnánk, amíg eljutunk Olivanderhez a sajátunkért.
 

Egy szó, mint száz, nagyon szórakoztató volt végigkóstolni ezeket az agyament merchandise-termékeket, és bár az áruk miatt hétköznapi fogyasztásra nem ajánlanánk, egy tematikus buliból viszont semmiképp nem hiányozhatnak!

További érdekességeket, exkluzív információkat olvashatsz a Harry Potter 20 év magazinban. Keresd az újságosoknál vagy rendeld meg ingyenes házhoz szállítással!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!