Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kígyóuborka műanyag nélkül - ebben a boltban már nem csak álom

Az egyik legnagyobb angol bolthálózat leszámolt a egy felesleges csomagolással.

A mai modern világunkban a kígyóuborka nem számít pusztán nyári zöldségnek. Ha kicsit drágábban is, de télen is rakhatjuk a salátánkba a zöldséget. Piacokon azonban ritkán juthatunk hozzá a kígyóuborkához, így maradnak a különböző szupermarketek, ahol szép, fényes műanyagot húznak minden egyes darabra. Szakemberek szerint a műanyag jobban megtartja az áru minőségét, frissességét, ami még ha igaz is, a környezetünkben óriási károkat okoz.

Az üzletláncokon egyre nagyobb a nyomás, hogy leszámoljanak az ilyen felesleges műanyag csomagolásokkal. Nem is olyan rég arról írtunk, hogy a Lidl a brit egységeiben leszámol a környezetre nagyon káros fekete műanyag dobozokkal. Most az egyik legnagyobb brit boltlánc, a Morrisons döntött úgy, hogy megszüntet egy tök felesleges dolgot: nem csomagolják többé műanyagba a kígyóuborkákat.

A döntés értelmében 16 millió műanyag csomagolással kevesebb kerül majd a kukákba évente. A Morrisons inkább megpróbálja felgyorsítani a szállítást, vállalva azt a kockázatot, hogy az uborka gyorsabban elveszti a frissességét, és bízva vásárlóikban, akik így is megveszik majd a zöldséget. 

Ezeket olvastad már?

via Metro

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!