Utánajártunk - Nem csak a kasszásokat várja versenyképes fizetéssel az Aldi

Tudod mennyit keres egy üzletvezető az Aldinál? Meg fogsz lepődni!

Néhány napja számoltunk be róla, hogy az Aldi honlapján versenyképes jövedelmet ígér azoknak, akik a soproni boltjukba jelentkeznek eladónak. A hirdetésben szerepelt, hogy a megfelelő jelöltet heti 30 órában foglalkoztatnák, havi bruttó 233.325 forintért. Kiderült, nem csak a kasszások járnak jól a cégnél…

A németországi diszkontáruházlánc üzletvezetőket is keres több budapesti és vidéki egységébe, akiknek legmagasabb havi bruttó fizetésként 680 ezer forintot ígérnek. Ezért a pénzért heti negyven óra munkát várnak. Az ideális jelöltnek legalább középfokú végzettséggel kell rendelkeznie, képes motiválni a kollégáit és felelősségteljes.

Megkerestük az Aldit, ahol megerősítették, hogy a bolti eladók maximálisan elérhető havi bruttó fizetése 233.325 forint, ez még kiegészül a vasárnapi pótlékkal és az Erzsébet-utalvánnyal.

„Ugyanebben a pozícióban egy évvel korábban, azaz 2016-ban a legmagasabb elérhető bruttó fizetés 222.225 forint volt” – emelték ki. Az áruházlánc kiemelte, hogy a cég 2008-as magyarországi jelenléte óta folyamatosan emelte a béreket, idén januárral a munkavállalók béreit az inflációt meghaladó mértékben növelte. Az Aldi emellett modern munkahellyel és továbbképzési lehetőségekkel, rugalmas munkavégzéssel, egyes munkakörökben pedig külföldi munkavégzési lehetőséggel is várja a jelentkezőket.

A többi áruházláncnál is történt bérfejlesztés. „2016-ban közel kétszámjegyű emelések voltak a kiskereskedelmi ágazatban” - ezt már Bubenkó Csaba mondta portálunknak.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke figyelmeztetett, idén 27-ról 22 százalékra csökkent a szociális hozzájárulási adó mértéke, valamint a vállalati nyereségadó is 19 százalékról 9-re csökkent, így a korábban elköltött pénzt bérfejlesztésekre fordítható.

Bubenkó nem elégedett a kiskereskedelemben dolgozók fizetéseivel, mivel néhány áruház még mindig csak minimálbérért foglalkoztatja a dolgozóit. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy a kiskereskedelemben dolgozók legalább kétszámjegyű fizetésemelést kapjanak az idei évben.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Bacon és Hollywood

Nektek is feltűnt, hogy egy átlag helyen a saláta csirkemellből, jégsalátából, paradicsomból és joghurtos öntetből áll? Itt van a főbűnös ősanya, vagyis a Cobb saláta!

Dacota

Címlapról ajánljuk

További cikkek