Lekvárt rejt a legomlósabb diós kosárka – Süsd meg karácsonyra

A klasszikus aprósütemények sorában a diós kosárka bebetonozott hellyel rendelkezik, ez nem vitás. Azonban mégsem készítjük olyan gyakran, mert macerásnak tűnhet, esetleg mert nincs formánk hozzá – változzon meg ez idén karácsonykor, lássuk, miért nem is bonyolult az édesség.

Lakodalmak, születésnapok és családi karácsonyok állandó tagjaként tekinthetünk a diós kosárkára: az omlós, vajas tésztájú, habos töltelékkel megpakolt apró kelyhek sokak szívébe belopták már magukat, az biztos. Miért kerülhet mégis folyton a várólista végére, miért választunk előbb egy muffint vagy piskótatekercset helyette? Pedig a diós kosárka sem nagy ördöngösség, sőt, még úgy is megsüthetjük, ha nem rendelkezünk a jellegzetes, recés formákkal. Jöhet a recept?

Nézd meg galériánkban a diós kosárka elkészítésének furfangjait!

A diós kosárka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Már kopogtat a karácsony, ezek a receptek jól fognak jönni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek