Ukrajnából menekült dolgozója vette át a budapesti étterem díját

Május 16-án tartották a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gáláját, ahol az év legkiemelkedőbb gasztroteljesítményeit díjazták. A Babel Budapest díját az étterem mosogatója vette át.

A Michelin-csillagos Babel Budapest hosszú kihagyás és koncepcióváltás után idén januárban nyitotta meg újra kapuit, a 12 éves étterem pedig most sem okozott csalódást a vendégeknek. Az újjászületés részeként elengedték az egy séfre épülő konyhát, a két Michelin-csillagos svéd séf, Daniel Berlin pedig consultatként csatlakozott a csapathoz, így az eredmények sem maradtak el. Az Audi Dining Guide Év Étterme díjátadóján az év top10 (ami valójában 12) étterme között is ott szerepelt a Babel Budapest. Az étterem nevében a díjat Joachim, az egyik mosogató vette át, ez azonban az eseményen résztvevők számára egyáltalán nem derült ki a felkonferálásból.

Ezért a Babel Budapest Facebook-oldalán osztották meg Joachim történetét.

Joachim egy a sok ukrán háborús egyetemista menekült diákok közül, akinek segítség kellett azonnali munkalehetőséggel, hogy meg tudjon élni. A fekete mosogatóban dolgozik minden nap, ami a legnehezebb fizikai munka a meleg víz gőzben és nehéz edényekkel egy étteremben

– áll a posztban.

Ahogy az étterem tulajdonosa és motorja, Hlatky-Schlichter Hubert írta Instagram-posztjában, Joachim számára ez a rég nem tapasztalt megbecsülés jele volt, amiért nagyon hálás és büszke. Mivel Joachim nem szakmabeli, ezért betanított munkát végez, derül ki a szövegből.

Az éttermek sikere a csapatmunkára épül, ezt a Babel Budapestnél is tudják:

„A díj azokat illeti, akik a konyhában és szervizben állnak!”

Címlapkép: Babel Instagram


Még több hír itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.