Hiánycikk lett az egyik kedvenc retró csokink a háború miatt

A Balaton-szelet és egyes Boci-termékek csak akadozva juthatnak el Magyarországra: erről tájékoztatott az édességek gyártója. Az orosz-ukrán háború nehezíti meg a gyárak és az ellátási láncok működését. Szerencsére nem kell örökre búcsút intenünk a kedvenceknek.

A Balaton-szelet a magyarok egyik nagy kedvenc csokija, azonban az utóbbi időben sokan hiányolhatták ezeket a termékeket a boltokból. Az átmeneti hiány azért állt be, mert a csokoládé gyártójának, a Nestlé Hungária Kft.-nek Ukrajnában is találhatóak gyárai, amelyek működését érintette az orosz-ukrán háború. Aggodalomra azonban semmi ok, a Balaton-szelet, a Boci-csokik és más hiányzó termékek idővel mind visszatérnek majd a boltok polcaira.

Hiánycikk lett a Balaton-szelet a háború miatt / Fotó: Balaton-szelet Facebook-oldal

Átmeneti áruhiány

Az Index adott hírt arról, hogy egyes vásárlók nem találták a boltokban a Balaton-szeletet és a Nestlé Hungária más termékeit. A 24.hu-nak írt válaszában a cég tudósított arról, hogy a csokoládék az ukrajnai háború miatt nem érkeztek meg az üzletekbe.

A Balaton- és Boci-termékeket eddig Ukrajnában gyártották, ezért „ellátási kihívások” jelentkeztek.

Az érintett gyár a nyugat-ukrajnai Lviv városában található, szerencsére eddig nem érte támadás. A vezetőség azonban a dolgozóik biztonsága miatt határozott a leállásról, ezért a termelést más gyárakba helyezte át a cég.

Érkezik az utánpótlás

A Boci-csokik gyártása egy csehországi üzemben folytatódik, a Balaton helyett pedig egyelőre a Lengyelországban gyártott Balaton Újhullám termékcsoportba tartozó édességek kaphatóak majd. Ezek a klasszikus piros és kés csomagolás helyett citromsárga színű dobozokban kerülnek a polcokra.

Persze ez csak átmeneti helyzet, a klasszikus ízű szeletek is visszatérnek majd a boltokba, amint normalizálódik a helyzet.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Balaton szelet Facebook-oldal


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek