dining guide

„Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani...

Négy évvel ezelőtt nyitotta meg Kolonics Zoltán és felesége, Varga Ágnes aprócska boutique cukrászdájukat a Kolosy tér közelében, azóta pedig minden évben szerepeltek a Dining Guide legjobb cukrászdáit összegyűjtő listán, idén pedig elnyerték az Év Cukrászdája címet. A szakmai elismerésen túl mégis a magyar vendégek a legfontosabbak számukra. Komoly törzsközönség jár hozzájuk, akiket hétköznap 14-15-féle süteménnyel várnak, hétvégére pedig 20 különleges, jellegzetesen „Málnás” desszert kerül a pultba. Kolonics Zoltánnal beszélgettünk.

Szász Nóri

Már csak egy hét, és fény derül a legjobb magyar...

2005 óta minden évben sor kerül Magyarország egyik legnívósabb gasztronómiai díjátadójára, az Audi Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálára. Az idei eseményig már csak egy hetet kell várnunk, a várakozás végén pedig megtudhatjuk, hogy milyen minősítést kaptak a magyar éttermek az Audi kiadványában, a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban.

Nosalty

„Hozom a vidéki ízeket otthonról, amibe belevisszük az olasz csavart"...

Erdei János 2018-ban még a Tama éttermet vezette, másfél évvel ezelőtt pedig a Bajcsy-Zsilinszky úti étterem Pasztell néven nyitott újra. A metamorfózis meghozta a gyümölcsét, a nyár folyamán a Dining Guide Top 10-es listáján a második helyet érte el a Pasztell, szeptember első napjaiban pedig a Michelin kalauzába is bekerült. Erdei János séf mesélt nekünk olaszországi tréningekről és arról, hogy miért nem távozik tőlük senki éhesen.

Szász Nóri

Címlapról ajánljuk