Dekoratív húsvéti finomságok

Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!

Már most látod, hogy semmi időd nem lesz a Húsvétot megelőző napokban, mivel még ki kell takarítanod a lakást, be kell vásárolnod, és előbb utóbb el kell készítened a finomságokat? Ha az otthonod ünnepivé varázslása már végképp nem fér bele, süss velünk kekszeket húsvéti dekorációval!

Palets bretons - breton vajas keksz recept

Ezek tényleg hamar elkészülnek, és simán előredolgozhatunk, hiszen ha megvagyunk velük, elég, ha beledobáljuk őket egy légmentesen záródó dobozba - így a random betoppanó vendégeknél és locsolóknál sem kell zavarba jönnünk. Emellett ajándéknak sem utolsóak! Sőt, ha nem maradt időnk a tojásfestésre, a locsolók is örülni fognak nekik.

Szuperül dekorálják az asztalt, akár tányéron, akár egy kosárkában tálaljuk őket. Ha mézeskalácshoz hasonló állagú kekszeket készítünk, selyemszalaggal fel is lógathatjuk a sütiket egy barkaágra - ezt egy mutatós vázában az asztal közepére helyezzük, és kész is!

Én Dacota Palets breton vajas kekszével tettem egy próbát. Nagyon tetszett, hogy kevés hozzávalóból, nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni. És persze mondanom sem kell, nagyon finom kis házi kekszekről van szó. A recept sós karamella öntetet ír hozzá, de én úgy döntöttem, hogy a létező legegyszerűbb cukormázzal és egy kevés ételszínezékkel fogom feldobni húsvéti kekszemet.

Az első gondolatom az volt, hogy miután kinyújtom a tésztát, majd mézeskalácsformákkal nyuszi alakúra szaggatom, de mivel a recept azt írja, hogy érdemes gyúrás után henger alakúra formázni, és egy időre a mélyhűtőbe tenni, arra gondoltam, minek pepecseljek a szaggatással. Tökéletesen megfelel majd, ha felszeletelem a rudat, és az így kapott kör alakú kekszeket festem majd meg kisnyulakká, amik végül kristálycukorból kapták meg a farkincájukat.

Palets bretons - breton vajas keksz recept

Ételfestékek

Vannak természetes és - valljuk be - , a természetestől igencsak távol álló ételfestékek, melyek lehetnek por, illetve folyékony halmazállapotúak. Én jobban preferálom a folyékonyakat, de ezeknél nagyon kell ügyelnünk az adagolásra! Minden márka másképp színez, volt már, amivel úgy jártam, hogy ahhoz hogy a máz piros legyen, majdnem az egész üvegcsét bele kellett öntenem a felvert 3 tojásfehérjébe. Aztán van olyan is, amiből szinte két csepp képes az egész habot sötétre festeni. Érdemes tehát kísérletezni velük egy kicsit, mielőtt nekikezdünk. Ha valaki inkább a természetes és por állagot kedveli, használhat például céklaport is!

A máz elkészítése

Ami fontos, hogy először keverjük ki a cukormázat. Ehhez tojásfehérjére, egy csipet sóra, és - sajnos - töménytelen mennyiségű porcukorra lesz szükségünk. Bevallom, én nem szoktam méricskélni az alapanyagokat: miután keményre vertem a habot, addig-addig adagolom bele apránként a cukrot, míg egy kissé ragadós, de már nem túl folyékony masszát kapok. Ezután jöhet bele az ételszínező!

A végeredmény nagyon kis kedves lett, igaz, a nem megfelelő szögből nézve kedves kollégáim szerint inkább rozmárra emlékeztetnek…Ti mit gondoltok?

Palets bretons - breton vajas keksz recept

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tipp: err?l a virágról is írhatnátok: //indavideo.hu/video/Magikus_csokolades_virag_desszert

Címlapról ajánljuk

További cikkek