Így lesz a legroppanósabb a cukkinivirág – aranyló bundát kapott

Ezt a virágot töltik, salátába teszik, olajban sütik, kiszárítják, és díszítenek vele, mi pedig most elhoztuk a receptet, ami alapján a legroppanósabban tudjátok elkészíteni.

Bármi, ami rántott, jöhet! Ez a mondat a legtöbb magyar ember szájából elhangozhatna. Aki nagy húsevő, az is szívesen megeszi a rántott gombafejeket vagy a pontypatkót tartármártással, a bundás májról vagy karfiolról nem is beszélve. Most egy teljesen egyedi, tojásban, morzsában megforgatott finomságot hoztunk. Nagy valószínűséggel erre is rákaptok. Keressetek hozzá szépséges cukkinivirágokat a piacon!

Roppanós cukkinivirágok - receptért katt a képre!

Cukkinivirág

Mind a női, mind a férfi cukkinivirág ehető, nem csak nemi identitásukban, másban is különböznek. Ha a leányzókat leszedjük a zöldség kifejlődése előtt, akkor ott tovább nem nő termés. Érdemes ezért a női virágokat a kis cukkinikkel együtt leszedni, a virágot tölteni és így együtt hagyva őket, egy tálba fektetve sütőben megsütni. A fiatalemberek viszont száron, nem termésen nőnek, így leszedhetőek, és nagyon sok módon felhasználhatóak. A leggyakoribb elkészítési módjuk a ricottával való töltés, majd sörtésztába mártás és olajban sütés, ez a variáció kapható a legtöbb olaszországi étteremben.

Egy másik töltési módszerrel bundázás nélkül sütőben sütik. Ezen kívül pizzára és cukkinis tésztába teszik, de nem csak az olaszok, a görögök és a törökök is kedvelik, kuriózumként készítik. Nálunk csak egyes piacokon kapható, például a Fény utcaiban vagy a Lehelen, de aki jár másfelé, jelezze a többieknek, hogy még merre és hol található!

Tudtad? A cukkinivirág nagyon érzékeny, sérülékeny, ezért minél gyorsabban használd fel, és bánj vele óvatosan!

Panírozás

A tisztított, szárított virágokat felvert tojásba forgatjuk, amihez egy kis olívaolajat és görög joghurtot keverünk, valamint sózzuk borsozzuk. Végül egy nagyon extra morzsát keverünk, aminek a fele lehet száraz zsemléből, a másik viszont legyen összemorzsolt édesítésmentes kukoricapehely. Ez a kis plusz adja meg az a befoglaló közeget, ami az olajban való sütés után pont úgy keményedik meg, hogy könnyedén, de nem puhán tudunk ráharapni a cukkinivirágos falatokra.

Tipp: ha pikáns szószt szeretnénk, a zöldfűszerek mellé tehetünk még kevés újhagymát, egy citrom levét és héját, valamint egy csepp csilit.

Roppanós cukkinivirágok - receptért katt a képre!

Mártogató

A felbontott görög joghurt nem megy kárba, a maradékot sok-sok zöldfűszerrel összeturmixoljuk, és a roppanós cukkinivirágok mellé tálaljuk. Dobjunk a gépbe, vagy a botmixer magas edényébe aprított petrezselymet és kaprot, sót, borsot és egy kevéske citromlevet, így egy olyan kellemes, selymes finomságot kapunk, ami nem nyomja el az étel ízét. külön-külön és együtt is élvezhetjük őket.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek