Chips-es zacskókkal segíti a hajléktalanokat egy 7 éves kislány

Igazán elismerésre méltó annak a hét éves kislánynak az ötlete, aki kiürült chips-es zacskókból készít takarót hajléktalanoknak.

Tilly csupán hét éves, mégis elképesztő odaadással gyűjti a kiürült chips-es zacskókat, amelyeket egy alapos átmosás és kiszárítás után összevasal egymással. Így készülnek azok a takarók, melyeket a lány az angliai Scunthorpe városában élő hajléktalanoknak ajánl fel a hideg időben.

Tilly egy sütőpapír segítségével vasalja össze a zacskókat (Forrás: BBC)

A BBC riportja szerint Tilly eddig több mint 700 zacskót gyűjtött össze családja és iskolatársai segítségével. Egy melegen tartó takaró elkészítéséhez 150 zacskóra van szükség, ezzel a mérettel már egy felnőtt ember is be tudja magát takarni.

A kislány kedvence a sajtos és a hagymás chips (Forrás: BBC)

De miért éppen chips-es zacskó?

A sós nassolnivalók tároló zacskójának fő anyaga az orientált polipropilén, mely remek szigetelő és kiváló nedvességzáró. A zacskók belsejében lévő vékony alumínium illetve két réteg polietilén alkotóelemei azon fóliáknak is, melyeket a túraboltokban is lehet kapni, és amelyek kiválóan védenek a kihűléstől vagy éppen a túlhevüléstől. A fóliák életmentőek lehetnek azok számára is, akiknek a hideg időben az utcán kell tölteniük az estéket.

A chips-es zacskók lebomlásához 80 évre lenne szükség, így Tilly nem csak, hogy a környezetet védi (hiszen így a zacskók továbbiakban is hasznosak, hovatovább, hasznosabbak lesznek azután, hogy elfogy belőlük a ropogtatnivaló), de még a rászorulókon is segít. A kislány továbbra is gyűjti a zacskókat, melyek a hideg időben életeket menthetnek.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.