2023-ban megválasztják Budapest tortáját

A pályázóknak kötelező alapanyagokat is fel kell használniuk a pályaművekben. A szervezők június 30-ig várják a nevezéseket.

„Június végéig lehet még nevezni a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára meghirdetett Budapest 150 Torta pályázatra" – írja a Sokszínű Vidék.

2023-ban megválasztják Budapest tortáját

Kötelező alapanyagokat is fel kell használni a pályaművekben

A Budapest 150 nevű verseny szabályzata értelmében az alábbi minden csoportból egy alapanyagot kötelezően fel kell használni a pályaművekben:

  • A Pest csoport alapanyagai a XIX. századi budapesti cukrászdák kínálatában megtalálható hozzávalók közül kerültek ki. Ezek közé tartozik: a csokoládé, a gránátalma, az ananász, a pisztácia, a narancs és a füge.
  • A Buda csoport hozzávalói a Budapesten és környékén termő jellegzetes alapanyagok, mint a szőlő, a mandula, a sárgabarack, a mogyoró, a gesztenye és a dió.
  • Az Óbuda csoportba pedig az 1870-es és 1880-as évek olyan jellegzetes fűszerei kerültek, mint a vanília, a rózsa, az ánizs, az ibolya, a kávé és a citrom.

A kötelező elemeken felül az ipartestület további alapanyagokat is felhasználásra ajánl: nugátok, likőrök, eper, málna, grillázs, marcipán, író, őszibarack, birsalma, ribizli, cseresznye vagy meggy.

A következő alapanyagok használata azonban tilos: aromák, ét-, tej- és fehér bevonók, növényi hab, margarin, egészségre ártalmas mesterséges adalékanyagok, modell burkolóanyag és mesterséges ételszínezékek.

A pályázatra jelentkezhetnek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások és vendéglátóipari szakképző iskolák. Magánszemélyek nevezését azonban nem tudják fogadni. A pályázók maximum két termékkel nevezhetnek.

A nyertes pályamunkát november 17-én, Budapest egyesítésének évfordulóján kóstolhatja meg először a közönség.

„A pályázatra június 30-ig várják a nevezéseket. A nevezés részleteiről a www.cukraszat.net oldalon lehet tájékozódni" – olvasható a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk