Brutális mennyiségű lejárt húst találtak a NÉBIH ellenőrei egy nagykereskedésben

Több tonna jelöletlen és lejárt húst foglaltak le a NÉBIH szakemberei egy Komárom-Esztergom megyei cég ellenőrzése során.

A cég kereskedéssel, bontással és darabolással is foglalkozik, majd a kész termékeket lefagyasztotják és értékesítik. A nagykereskedés ellenőrzése során több műszaki és higiéniai hiányosságot találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei:

  • a fagyasztókamra ajtajáról leszakadt a szigetelés

  • volt, ahol hiányzott a szúnyogháló

  • több helyiségben salétromos fal, pergő vakolat fogadta az ellenőröket

  • nem használtak késfertőtlenítő berendezést

  • az előhűtött, fagyasztott, csomagolt termékek elkülönített tárolása nem volt megoldott

A hústermékek nagy mennyiségben jelöletlen eredetűek vagy lejártak voltak. Az ellenőrök összesen 8870kg húst foglaltak le, és elrendelték a forgalomból történő kivonásukat, valamint megsemmisítésüket. A NÉBIH a hiányosságok felszámolására kötelezte a kereskedést, ami több százezer forintos bírságra számíthat.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek