Ha követed az okosok tanácsait, és néhány teljesen könnyű, olcsó praktikát bevetve végre elkezded úgy tárolni, csomagolni az ételeket, ahogy azt illik, nem kell többet a szottyadt zellerszárat, a száraz és bebüdösödött kenyeret, vagy az idő előtt megpuhuló ráncos paradicsomokat bámulnod kiábrándult tekintettel.Ezzel spórolhatsz is, meg úgy alapból: miért ne akarnánk helyesen tartani a drága pénzért vett alapanyagainkat? Hát nem? Tanulni sosem szégyen!
És ezt olvastad már?
A kávé legyen mindig friss!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/vN/D9/NltXnahjLLze0B8ozyzlsPLeLHrNquFVCfhFhauI.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=0833d0fc0b477ff44e522032794e8bd4)
Te – hálisten – nem kapszulázol, hanem aromás-bódító friss (őrölt vagy szemes) kávéból főzöd a feketét? Akkor tárolnod is kell valamiben. Méghozzá egy légmentesen zárható üveg tárolóedényben! Ez a legjobb módja, így megmarad az illata és friss marad.
Zellerszár fonnyadásmentesen
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/2I/HJ/we0hE2mzjEgibSvYHYIJ131hCyYiLnt4H4de8sws.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=1220f2a6e2a56fb141d598d4b5ee71f1)
Hát ez sem atomfizika: egyszerűen tekerd alufóliába a zellerszárat jó gondosan-alaposan, majd tárold hűtőben! Így nem vizesedik és fonnyad meg egy hamar.
A barnuló banán problémája
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/6B/kA/TEiwTIWLQgRqAgWlFHzMaZOf5EiqgFC1NgdQqAYb.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=227230bcf9616e1d125b9788c3c1c5e8)
Hát én ezt nem tudtam: frissentartó fóliába (folpackba) kell tekerni a banánok száras végét szorosan (a képen a bal odali vég), így nem barnul meg idő előtt, hiszen nem jut be a levegő! Mi, zöldbanánrajongók most tapsikolunk.
Kenyértartás
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/eG/Ni/KoZHD9miY6ALS4GdiGKKJBjqE5IptXwOTWFfIgiB.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=bb090d781f834dd6ab727e11381f98d2)
Ha nincs kenyértartónk, vagy nincs helyünk illetve kedvünk beruházni, meg amúgy is, minek, szuper megoldás a papírzacskó jól lezárva, összehajtogatva.
Avokádó
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/VQ/zk/vMvH0l5bDg7j4KO9YmJBfXJ7kEU6DRF0qx3bM0o1.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=2d1fc8272d81a84786304d6b02d1de4a)
Túl sok avokádót vettél vagy szeleteltél fel? Locsolj a gyümölcshúsra egy kevés friss citromlevet, így nem barnulnak meg a kincset érő falatok!
Hagymát a spájzba!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/MI/0S/FGZFu9SzEg6ijiTQXdsLI1yvkBpc97jIrYOrzikw.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=fb222da3611833537f2f617b4d083e90)
Ne tároljuk hűtőben, sem máshol, csakis egy hűvös és napfénymentes spájzban vagy tárolóban, így tudnak nyugodtan lélegezni és frissek maradni a fejek.
Nyers húst alulra
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/yh/9b/Ku4E5FScG4swqsLCZSAM50vQpw1D1SXeihUBBAzk.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=5332a08fa0fc573a09b28f14337e1ff1)
Ha tálcás nyers húst vásároltál, és nem a mélyhűtőbe raktad, mert nemsoká felhasználod, semmiképp se a felső hűtőpolcra rakd, mert nem higiénikus – a véres nyershúslé alattomosan kipárologhat és ráfolyhat más ételekre a hűtőben. Tedd alulra, ott is friss marad.
Ezt is érdemes elolvasni:
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Paradicsom és kígyóubi
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/qf/iv/Khxzo9SpEZ808YCqdLbAZjxVKqWJnTzmM2Aw5eZx.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=2163e3952372b104f06dce38917f7620)
Ezek sem a hűtőbe valók, és nem is napfényre – tegyük a paradicsomot az asztalra egy kosárkába vagy valahova szobahőmérsékletre – sem a hideg, sem a túl meleg nem jó neki. Érdekesség, hogy a paradicsomból kipárolgó etiléngáz (amivel a gyümölcs/zöldség érését gyorsítják), az uborkát is gyorsabban megfonnyasztja, ezért nem tanácsos őket összepárosítva tárolni.
(via huffingtonpost)