8 mágikus frissentartó trükk

Elszomorít a nyomasztóan gyorsan barnuló csoffadt banánod a hűtőben? Talán rosszul pakolod el. Nem lehet eleget beszélni róla – az ételek tárolásán tényleg sok múlik!

Ha követed az okosok tanácsait, és néhány teljesen könnyű, olcsó praktikát bevetve végre elkezded úgy tárolni, csomagolni az ételeket, ahogy azt illik, nem kell többet a szottyadt zellerszárat, a száraz és bebüdösödött kenyeret, vagy az idő előtt megpuhuló ráncos paradicsomokat bámulnod kiábrándult tekintettel.Ezzel spórolhatsz is, meg úgy alapból: miért ne akarnánk helyesen tartani a drága pénzért vett alapanyagainkat? Hát nem? Tanulni sosem szégyen!

És ezt olvastad már?

Tárolás - tippek és trükkök

A kávé legyen mindig friss!

Te – hálisten – nem kapszulázol, hanem aromás-bódító friss (őrölt vagy szemes) kávéból főzöd a feketét? Akkor tárolnod is kell valamiben. Méghozzá egy légmentesen zárható üveg tárolóedényben! Ez a legjobb módja, így megmarad az illata és friss marad.

Zellerszár fonnyadásmentesen

Hát ez sem atomfizika: egyszerűen tekerd alufóliába a zellerszárat jó gondosan-alaposan, majd tárold hűtőben! Így nem vizesedik és fonnyad meg egy hamar.

A barnuló banán problémája

Hát én ezt nem tudtam: frissentartó fóliába (folpackba) kell tekerni a banánok száras végét szorosan (a képen a bal odali vég), így nem barnul meg idő előtt, hiszen nem jut be a levegő! Mi, zöldbanánrajongók most tapsikolunk.

Kenyértartás

Ha nincs kenyértartónk, vagy nincs helyünk illetve kedvünk beruházni, meg amúgy is, minek, szuper megoldás a papírzacskó jól lezárva, összehajtogatva.

Avokádó

Túl sok avokádót vettél vagy szeleteltél fel? Locsolj a gyümölcshúsra egy kevés friss citromlevet, így nem barnulnak meg a kincset érő falatok!

Hagymát a spájzba!

Ne tároljuk hűtőben, sem máshol, csakis egy hűvös és napfénymentes spájzban vagy tárolóban, így tudnak nyugodtan lélegezni és frissek maradni a fejek.

Nyers húst alulra

Ha tálcás nyers húst vásároltál, és nem a mélyhűtőbe raktad, mert nemsoká felhasználod, semmiképp se a felső hűtőpolcra rakd, mert nem higiénikus – a véres nyershúslé alattomosan kipárologhat és ráfolyhat más ételekre a hűtőben. Tedd alulra, ott is friss marad.

Ezt is érdemes elolvasni:

11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!

Paradicsom és kígyóubi

Ezek sem a hűtőbe valók, és nem is napfényre – tegyük a paradicsomot az asztalra egy kosárkába vagy valahova szobahőmérsékletre – sem a hideg, sem a túl meleg nem jó neki. Érdekesség, hogy a paradicsomból kipárolgó etiléngáz (amivel a gyümölcs/zöldség érését gyorsítják), az uborkát is gyorsabban megfonnyasztja, ezért nem tanácsos őket összepárosítva tárolni.

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

9 pofonegyszerű kuglóf, ami mindenkinek sikerül

Ha egy szupergyors és finom süteményre vágysz, akkor süss egy ínycsiklandozó kuglófot! Te melyiket készítenéd el? A kakaósat, a narancsosat, a csokisat vagy a joghurtos mini verziót? De ne aggódj, mert ezeken kívül más ízűeket is mutatunk neked!

Nosalty

További cikkek