Ilyen, amikor a szezon gyümölcsével és dupla adag csokival sütünk brownie-t

Ez a recept csupa csoki, eperrel megkoronázva. Bár nehéz következő szintre emelni a brownie-t, mi mégis megpróbáltuk. A sima étcsokoládés piskótára epret és tejszínes krémet pakoltunk, igazi bombasztikus desszertet kreálva. Nem sikerült rosszul!

Ha brownie-t tervezünk sütni, érdemes még most ebben a szép, kellemes időben belevágni, hiszen nyáron, a nagy forróságban kevésbé kívánjuk a nehéz édességeket. Nyáron minél könnyedebb, hűsítőbb finomságokra vágyunk, abban pedig mind egyet értünk, hogy a brownie nem az. Sőt, ennek pont az ellentéte: tömör csoki, egyenesen a forró sütőből.

Epres brownie - Recept a képre kattintva!

A kiaknázhatatlan eper

Mondhatnám, hogy ez a recept igyekszik ellensúlyozni a sütemény ezen tulajdonságait, de nem mondanék igazat. Miért is tenné, hiszen ettől lesz brownie a brownie. Annyit azonban segítettünk rajta, hogy a sütő után kihűlve a hűtőbe kerül, és egy friss, ízletes gyümölcs könnyíti útját a szánkba: az eper!

A most szezonját élő gyümölcs rengeteg recept kiegészítője vagy épp főszereplője, egyaránt nagy kedvenc a gyerekek és a felnőttek körében, és akár önmagában is szuper desszertnek számít.

Ha mégis párosítani szeretnénk valamivel, akkor bátran ajánljuk hozzá az étcsokoládét, pisztáciát, a bazsalikomot vagy épp a mentát, de a szamóca szinte bármilyen másik süteménybe szánt alapanyaggal jól dolgozik együtt.

Duplacsokis-epres brownie - Recept a képre kattintva nyílik!

Mi került még bele?

Ebben a receptben a piskóta egy masszív étcsokis-tejszínes krémet kap, emiatt szükséges a sütés utáni hűtés. A rétegbe még több csokoládé került, mint a süteménybe magába, ezért csak óvatosan azokkal a falatokkal. Egy nagy szelet felérhet egy normál reggeli tápértékével, ezért érdemesebb kisebb porciókra osztani a süteményt. Az első pár falat után amúgy is annyira megtelünk vele, hogy képtelenek leszünk még többet enni belőle.

A sütemény tálalva - Recept a képre kattintva nyílik!

Tehát nincs ok aggodalomra, hiszen ez a recept duplán hozza a jól megszokott, tömény brownie-élményt. Az eper lazít cseppet az ízeken, de épp csak annyira, hogy tökéletesen kiegészítse ezt a hamisítatlan édességet.

Impozáns duplacsokis-epres brownie - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.