Borbás Marcsi elmondta őszinte véleményét az Ország Tortájáról

Borbás Marcsi, a Szent István Nap egyik nagykövete nemrég beleshetett az Ország Tortája győzteshez, a Levendula és Kert Cukrászdába, ahol a Spicces füge respektus névre keresztelt nyertes sütemény alkotóival beszélgetett. A nagyközönség augusztus 19-től tudja majd megkóstolni a süteményt a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban és az Országtorta Ponton, ahol a korábbi évek első helyezettjei is elérhetőek lesznek.

2023-ban a Levendula és Kert Cukrászda nyerte el az Ország Tortája elismerést. A 2011 óta megrendezett megmérettetésen a Magyar Cukrász Ipartestület a nemzetközi trendeket megtörve, a magyar hagyományok felé irányította a versenyt, a hungarikumokból és nemzeti értékekből összeállított alapanyagkosárból minimum egyet fel kellett használniuk a nevezőknek. A nyertes kreációnál, a Spicces füge respektusnál a jó minőségű tokaji aszú köszön vissza.

Borbás Marcsi elmondta őszinte véleményét az Ország Tortájáról

A torta mandulalisztes vajas piskótából, sóskaramellás mousse rétegből és egy kakaóbab töretet is tartalmazó diós-karamellás ropogósból áll, a különleges ízvilágot a tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes fehércsokis ganache adja, amelyet egy diós morzsás, de mégis ropogós textúrájú süteménytészta koronáz meg.

A győztes tortát Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda) álmodta meg, aki beavatta Borbás Marcsit a készítés fázisaiba.

Számos színes és ízletes gasztrokaland várja a Szent István-napi rendezvénysorozatra kilátogatókat például a Csárdafesztiválon és a Magyar Ízek Utcájában.

A Szent István Nap rendezvényeinek keretében, az Ország Tortáját a Spicces füge respektust, és a Kikelet fantázianevű Cukormentes Tortát augusztus 19-től, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, valamint a Vígadó Pianonál felállított Oroszágtorta Ponton lehet kóstolni. Utóbbi helyszínen az előző évek nyertes kreációi is felsorakoznak, így többek között a Pándi Meggy, a Szilvásgombóc és az Őrség Aranya is. A részletes programról a szentistvannap.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...