5 tipp, hogy felturbózd a boltban vett sütiket

Nincs azzal semmi gond, ha nem az alapokról kezded a sütit – a boltban vásárolt tortákat és süteményeket is újra lehet gondolni.

Bármennyire is szeretnénk a nulláról zseniálisan ínycsiklandozó és szemet gyönyörködtető süteményeket készíteni, van, hogy az embernek nincs ideje, alapanyaga, helye az ilyesmihez – hogy a tehetségről ne is beszéljünk (rajtam például minden kifog, ami bonyolultabb, mint a piskótatészta). Éppen ezért jó áthidaló megoldás lehet, ha az alapokat megvásárolod a boltban, majd egy picit felturbózod a süteményt otthon a rendelkezésre álló lehetőségekkel. Az alábbi tippeket érdemes átgondolni.

5 tipp, hogy felturbózd a boltban vett sütiket

A legegyszerűbb: készíts rá krémet!

Ha olyan süteményt vettél, amire még elfér valamilyen krém, akkor ne habozz, ez a legegyszerűbb módja annak, hogy teljesen új sütit varázsolj belőle. Az eredeti íztől függően csinálhatsz vaníliás, csokis, de gyümölcsös krémet is, a lehetőségek tárháza végtelen.

Azt is érdemes átgondolni, hogy mennyire szeretnéd töményre az újabb réteget: ha a süti magában nem különösebben édes, vagy nincs sok íze, akkor ezzel tudsz igazán villantani.

Vegyél ehető virágokat!

Ha szeretnéd, hogy a boltban vásárolt sütemények ne csak finomak, de szépek is legyenek – esetleg tűnjenek úgy, mintha legalább Párizsba mentél volna értük egy újhullámos cukrászdába – akkor érdemes néhány ehető virágot is beszerezned a díszítéshez. Ezzel biztosan új szintre emeled a sütit, bármilyen legyen is az. Nem érdemes egyébként megállni a virágoknál: ehető gyöngyöket, csillámport, vagy akár arany leveleket is rakhatsz az édességre, mind emelik majd a tálalás minőségét.

Friss gyümölcsök minden mennyiségben

Talán nincs is olyan sütemény, aminek ne tenne jót néhány zamatos eper, egy kis málna, esetleg áfonya – de a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, csak arra figyelj, hogy ízben stimmeljen az eredeti ízekhez. Ha nem is a süteményre rakod, tálaláshoz nagyon jól lehet játszani velük, főleg akkor, ha találsz egy-két egzotikusabb gyümölcsöt is hozzá.

Vegyél hozzá csinosabb apróságokat!

A legtöbb cukrászdában lehet már kisebb édességeket is vásárolni, amiket, ha együtt tálalsz egy desszerttálcán a „főfogással”, máris sokkal igényesebbnek tűnik. Vásárolj minisütiket, esetleg színben egymáshoz passzoló macaronokat, és máris igazi látvány- és ízorgiát tudsz összedobni, mindössze egy kis pénz- és energiaráfordítással.

Olvaszd meg azt a csokit!

A legegyszerűbb módja annak, hogy bármilyen sütit feldobj, ha csokit olvasztasz rá – minél jobb minőségű a csokoládé, annál finomabb lesz a végeredmény. Ez tényleg egy pofonegyszerű és gyors megoldás, érdemes lehet a fentiek valamelyikével akár kombinálni is (epres-csokis tortát valaki?), mert sok sütemény felszívja a folyadékot, ha csak rácsorgatjuk.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek