Széll Tamás óriási szerepet kapott a Bocuse d'Or világdöntőjén

Új vezetőt kapott a Bocuse d'Or lyoni döntőjére készülő magyar csapat. A fiúkat nem akárki készíti fel a versenyre.

Veres István valamint Molnár Bence és csapata hónapok óta készülnek a Bocuse d'Or döntőjére, melyre eddig Volenter István séf készítette fel őket. A Dining Guide értesülései szerint a csapat új edzője nem más lesz, mint Széll Tamás, a Michelin-csillagos Stand és a Stand 25 éttermek séfje és tulajdonosa. Széll Tamás többször is megmérettette magát a világ legnagyobb gasztronómiai versenyén: 2013-ban első magyar séfként jutott be a Bocuse d'Or TOP 10-es felhozatalába, 2016-ban pedig az eddigi legnagyobb elismerést sikerült elérnie: megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét. A 2017-es év is óriási versenysikerrel zárult, ekkor a séf és csapata 4. helyezést ért el a világversenyen, valamint két különdíjat, a legjobb hústál és a legjobb plakát közönségdíját is ő vihette haza.

Veres István a Bocuse d'Or európai döntőjén

Bár a Bocuse d’Or Grand Final-t általában januárban rendezik meg, a 2021-es évben a vírushelyzet miatt júniusra ütemezték be a gasztronómiai verseny világdöntőjét. Az októberben, Tallinban rendezett Bocuse d'Or európai döntő közönség nélkül, szigorú biztonsági előírásokat betartva zajlott le, azt pedig egyelőre nem lehet tudni, milyen korlátozások vagy éppen enyhítések mellett lehet majd megrendezni a júniusi döntőt.

Veres István Michelin-csillagos séf és comis-ja, Molnár Bence tehát ezentúl Széll Tamás coach-csal készülnek a júniusi megmérettetésre, a verseny részletes menetét egyelőre azonban még titok övezi. A szervezők február 1-re ígérték a fő alapanyagok kihirdetését (ez az egyik legfontosabb feltétel ahhoz, hogy a csapatok elkezdhessék a versenyre való intenzív felkészülést), a vírushelyzetre való tekintettel azonban a franciák egy kis türelmet kértek a versenyzőktől. A Dining Guide információi szerint a magyar csapat tagjai addig is 'saját kútfőből' dolgoznak, a legnagyobb riválisok pedig nem mások, mint a rendszeresen az élbolyban végző skandináv országok, Franciaország valamint az Egyesült Államok.


Ezek a gasztronómiával kapcsolatos cikkek is érdekelhetnek:

képek forrása: Bocuse d'Or Akadémia

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...