Meglepően egyszerű lesz az idei Bocuse d'Or alapanyaga

Idén Magyarországon rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, a versenyzőknek pedig ezúttal nagyon hétköznapi alapanyagból kell ételt készíteniük.

Március 23-án és 24-én ad otthont a budapesti Hungexpo rendezvényközpont a 2022-es Bocuse d'Or európai versenyének. Magyarországot ezúttal a fiatal séftehetség, Dalnoki Bence és segédje, Nyikos Patrik képviseli majd.

Az már nem titok, milyen hústállal kell előrukkolniuk majd a versenyen. A hústál fő alapanyagait még tavaly novemberben hirdették ki, a főszerepet ezúttal az őzgerinc, az őzcomb és a kacsamáj játssza, de az elkészítendő három köret közül az egyikben a tejfölnek és a túrónak is meg kell jelennie.

Dalnoki Bence (fotó: Valuska Gábor)

A tányértéma eddig titok volt, ma azonban arra is fény derült, ennél a feladatnál milyen alapanyagokat kell majd felhasználnia többek között Dalnoki Bencének is. A tányértéma egyébként nagyon fontos szerepet játszik a verseny menetében, és bár nem feltétlen olyan különleges a megjelenése, mint a hústálnak, a pontozást illetően legalább annyira nagy jelentőséggel bír.

A 2022-es téma a Tavasz tányér, vagyis a Spring Plate nevet kapta, a vegetáriánus melegételt 14 főre kell elkészítenie az induló csapatoknak, a kötelező elem pedig nem más, mint a krumpli

– derül ki a Dining Guide cikkéből.

Az étel nem tartalmazhat húst, lehet benne viszont tojás, tej és más tejtermék is. A séfek háromféle burgonyát, Coronadat, Anuschkat és Madisont használhatnak fel az ételekhez.

Dalnoki Bence és csapata Széll Tamás coach segítségével készül a versenyre. A Bocuse d'Or európai bajnokságán Magyarország mellett Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és Magyarország mérkőznek meg egymással.

Címlapkép: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA


Ezeket is olvasd el!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!