Meglepően egyszerű lesz az idei Bocuse d'Or alapanyaga

Idén Magyarországon rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, a versenyzőknek pedig ezúttal nagyon hétköznapi alapanyagból kell ételt készíteniük.

Március 23-án és 24-én ad otthont a budapesti Hungexpo rendezvényközpont a 2022-es Bocuse d'Or európai versenyének. Magyarországot ezúttal a fiatal séftehetség, Dalnoki Bence és segédje, Nyikos Patrik képviseli majd.

Az már nem titok, milyen hústállal kell előrukkolniuk majd a versenyen. A hústál fő alapanyagait még tavaly novemberben hirdették ki, a főszerepet ezúttal az őzgerinc, az őzcomb és a kacsamáj játssza, de az elkészítendő három köret közül az egyikben a tejfölnek és a túrónak is meg kell jelennie.

Dalnoki Bence (fotó: Valuska Gábor)

A tányértéma eddig titok volt, ma azonban arra is fény derült, ennél a feladatnál milyen alapanyagokat kell majd felhasználnia többek között Dalnoki Bencének is. A tányértéma egyébként nagyon fontos szerepet játszik a verseny menetében, és bár nem feltétlen olyan különleges a megjelenése, mint a hústálnak, a pontozást illetően legalább annyira nagy jelentőséggel bír.

A 2022-es téma a Tavasz tányér, vagyis a Spring Plate nevet kapta, a vegetáriánus melegételt 14 főre kell elkészítenie az induló csapatoknak, a kötelező elem pedig nem más, mint a krumpli

– derül ki a Dining Guide cikkéből.

Az étel nem tartalmazhat húst, lehet benne viszont tojás, tej és más tejtermék is. A séfek háromféle burgonyát, Coronadat, Anuschkat és Madisont használhatnak fel az ételekhez.

Dalnoki Bence és csapata Széll Tamás coach segítségével készül a versenyre. A Bocuse d'Or európai bajnokságán Magyarország mellett Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és Magyarország mérkőznek meg egymással.

Címlapkép: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA


Ezeket is olvasd el!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek