Billie Eilish szavait minden nőnek hallania kell

Kőkemény videót tett közzé a népszerű énekesnő a body shamingről.

Billie Eilishmég a járvány előtt, az egyik koncertjén vetkőzött félmeztelenre egy kisvideóban. A felvételen arról beszélt, mennyire megbélyegzik az emberek egymást a kinézetük miatt. A Twitterre kikerült videókban alig lehetett látni Billie-t és csak pár mondatott lehetett kihallani rendesen. Most azonban – a rajongók legnagyobb örömére – végre a YouTube-ra is kikerült a 3 perces felvétel, ami igazán elgondolkodtató.

Megvan a véleményetek az én véleményemről, a zenémről, a ruháimról, a testemről. Néhányan utálják az öltözködésem, néhányan odavannak érte, vannak, akik emiatt megszégyenítenek másokat, vannak, akik emiatt megszégyenítenek engem, de érzem, hogy mindig figyeltek. Bármit teszek, azt észreveszik. Szeretnétek, ha kisebb lennék? Soványabb? Finomabb? Magasabb? Esetleg halkabb? Ha látjátok a vállaimat, az provokáció? Vagy a hasamat? Esetleg a melleimet, vagy a csípőmet? Ezzel a testtel születtem, ez nem szólhat arról, ki mit szeretne. Ha bő ruhákba bújok, nem vagyok nőies, ha mutatok egy kis bőrfelületet, máris ribanc vagyok. Azt hiszitek, soha nem látjátok majd a testemet, ezért megbélyegeztek. Miért is? Feltételeztek dolgokat a méretek alapján. De mi döntünk dolgokról. Arról, mit érdemes mutatni. Kit érdekel, mennyi ruha van rajtam? Ez tesz engem azzá, aki vagyok? Számít szerintetek? Az én értékeim a ti felfogásotok alapján változzanak? Vagy a ti véleményetekkel nincs jogom foglalkozni?”

Billie-nek sikerült egy legalább ugyanolyan ütős videót összehoznia, mint Cynthia Nixonnak, aki a szexizmus ellen kampányolt.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Instagram

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek