Süsd meg reggelire a legpuhább banánpalacsintát – Itt a recept

Ó, azok a lusta hétvégi reggelek, amelyek már inkább délelőttbe hajlanak, amikor szemdörzsölve állunk a konyhában, és azon törjük a fejünket, hogy valamivel igazán meglephetnénk magunkat/családunkat. Legyen ez a valami egy hatalmas torony puha banánpalacsinta!

Mindig is érdekes, talán kicsit furcsának is mondható koncepció volt nekünk, magyaroknak a reggelire készített és falatozott palacsinta. Az amerikai filmekben oly' gyakran látott, szirupban úszó tornyok távol álltak a parizer-kiflivég-paradicsom hármashoz szokott gyomroktól, azonban talán mára már csak kevés szemöldök szalad tarkóra akkor, ha valaki mégis az édesen puha korongok mellett dönt a napkezdés során. Főleg azért is, hiszen azóta már megannyi, erőszakkal talán „egészségesebbnek” mondható verzióban is készíthető az amerikai palacsinta, például banán hozzáadásával.

A banánpalacsinta laktatóbb, tartalmasabb reggelit jelent, és ha a megfelelő módon készítjük, még puhább, légiesebb is lesz a hagyományos verziónál.

Az igazán légies banánpalacsinta készítésének furfangjait nézd meg galériánkban!

A banánpalacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Egy halom másik recept vár arra, hogy elkészítsd:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...