Akár ennyit is fizethetünk a tojás darabjáért

A következő hónapokban tovább nőhet a tojás ára a háború okozta bizonytalanságok miatt.

Áprilisban majdnem 15 százalékkal többe került a tojás a magyar boltokban, mint márciusban – számolt be a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva az RTL Híradó.

Akár 10 százalékkal is emelkedhet a tojás darabára

Az áremelkedés mögött több tényező is áll: az egyik a madárinfluenza, mely az ország délkeleti megyéiben pusztít, a másik az elszállt takarmányárak, illetve a megugrottak az energia- és munkaerőköltségek is. A következő hónapokban pedig további áremelkedésre kell számítania a fogyasztóknak a háború okozta bizonytalanság miatt.

A legolcsóbb tojások sem lesznek akciósan 55-60 forintnál alacsonyabb áron, de inkább a 70-80 forintos árszint lesz a jellemző

– mondta Raskó György agrárközgazdász.

A szakember kizártnak tartja, hogy idén olcsóbb legyen a hús, a kenyér és a tejtermékek, sőt, szerinte egészen biztos, hogy folytatódni fog a drágulás. Mint mondta, 2022 egy ilyen év, idén biztos, hogy nem lesz semmilyen visszarendeződés az élelmiszerárak terén.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.