Mutatjuk, mennyivel drágultak idén a balatoni ételek

A szakértő szerint egyáltalán nem volt olyan durva az áremelkedés az idén.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke elmondta, hogy a koronavírus-világjárvány évei után van mit bepótolniuk a vendéglátósoknak. A szakértő az InfoRádiónak elmondta, hogy a vendéglősök egyelőre óvatosak az áremeléssel, hiszen szeretnék megtartani vendégeiket, illetve szeretnének újabbakat szerezni.

Mutatjuk, mennyivel drágultak idén a balatoni ételek

Az elnök arra is kitért, hogy sokan a lángos ára alapján ítélik meg, mekkora az áremelés a Balatonnál, pedig ez valljuk be igencsak régimódi megközelítés. Példaként a pizzát említette, amely nagyjából ugyanannyiba kerül, mint a lángos, annak árán mégsem csodálkozik el senki. 

Az alapanyagok ára körülbelül ugyanaz. Azon senki sem csodálkozik, ha egy pizza 3000 forintba kerül, azon viszont igen, hogy miért 1500-1800 forint egy sajtos-tejfölös lángos, vagy esetleg még ennél is több

– mondta.

Igazából  a balatoni vendéglátósok átlagosan csupán 8-10 százalék közötti áremelést hajtottak végre az idei nyárra.

Természetesen a lángos ára több összetevős, hiszen nemcsak az alapanyagok határozzák meg, hanem a munkavállalók bérei, az üzlethelyiség díja és a rezsi is. Éppen ezért a lángos árát valójában a munkabér vezérli, amelyet a vendéglősnek bele kell kalkulálnia a költségeibe.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cukormentes bonbonok

A méz helyett is használhatunk folyékony édesítőt, vagy eritritet, negyedannyi édesítőt is. Ha nagyobb a család dupla, tripla adagban is érdemes elkészíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...