Ezért nem szabad felmelegedett vizespalackból inni

Sokan nem tudják, de árthat az egészségünknek, ha felmelegedett vizespalackból iszunk.

Mindenkivel előfordult már, hogy a nagy nyári hőségben az autóban tárolta az ásványvizes palackot. Most úgy tűnik, hogy ez egyáltalán nem jó ötlet, sőt egészségügyi kockázatokat rejthet magában. Mutatjuk, miért nem szabad felmelegedett vizespalackból inni – írja az Agroinform oldala.

A napfénynek való kitettség is veszélyes

A hő miatt káros vegyszerek oldódhatnak ki a műanyagból a vízbe

Bár rendkívül fontos a hidratáltság megőrzése nyáron, a melegben hagyott víz elfogyasztása azonban egyáltalán nem biztonságos.

A hő hatására ugyanis káros vegyszerek oldódhatnak ki a műanyagból a vízbe, amit aztán megiszunk.

A szóban forgó vegyszerek (például a BPA) a szervezetbe jutva rosszullétet és egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak. Ilyen lehet például a hányinger, a gyomorfájdalom, a fejfájás és a szédülés is.

Ezenfelül a vegyszerek megzavarhatják a hormonháztartást, illetve hozzájárulhatnak a daganatos megbetegedések kialakulásához is.

Miként ajánlott palackozott vizet fogyasztani?

Nagyon fontos, hogy a palackozott víz mindig hidegen legyen tárolva, tehát például sose hagyjuk tűző napon az üveget. Ha pedig autóban visszük magunkkal, akkor tároljuk az ásványvizes palackokat egy hűtőtáskában. Abban az esetben, ha mégis megmelegedett a palackozott víz, akkor inkább vegyünk egy újat. De inkább saját kulacsot használjunk!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...