Babakedvenc: gyümölcsrizs 2.0

Nálatok is nagy kedvenc a gyümölcsrizs? Szeretnétek, ha a babátok is imádná?AkkorReceptműves szakácsunkreform gyümölcsrizse éppen nektek való!

Gyümölcsrizs 4. - tejmentes

Amióta saját zabtejet és zabtejszínt készítek, sok-sok felhasználási lehetőségét kerestem, és mutattam be. Teljesen véletlenül jutott eszembe, hogy mi lenne, ha összekeverném a ...

Gyümölcsrizs másként (1 éves kortól)

Hozzávalók 4-6 adaghoz

  • 20 dkg barnarizs
  • 1 cs bourbon vaníliás nádcukor
  • 8 dkg cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
  • 1 mk őrölt fahéj
  • ízlés szerint zabtejszín

Elkészítés:

  1. Kétszeres mennyiségű vízzel, kis lángon tegyük fel főni a rizst.
  2. Ízesítsük mindkét cukorral, fahéjjal, és fedő alatt főzzük, amíg megpuhul (ha felszívta az összes vizet, és szükséges, öntsünk még hozzá, kissé ragacsosra érdemes főzni).
  3. Ha a rizs megfőtt, hígítsuk tetszés szerinti zabtejszínnel, vagy ha lazábban szeretjük, akkor zabtejjel.
  4. Gyümölcsökkel tálaljuk.

NoSalty-tipp:Ha nincs éppen otthon tejberizshez illő, friss gyümölcs, tálalhatjuk befőttel vagy savanykás házi lekvárral.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Tejberizs rózsavízzel

Egy régi TV Paprika Magazinban láttam meg ezt a receptet. Nagyon tetszett, hogy ezt a már-már unalmas, szürke édességet egy apró csavarintással szinte ünnepivé lehet varázsolni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...