Babapiskóta és babapiskóta közt is óriási különbség lehet. Ez itt a reform verzió, süssétek meg ti is kisbabátoknak, az öröm nem marad el, garantáljuk!
Update babapiskóta (1 éves kortól)
Hozzávalók
- 3 tojás
- 9 dkg nyírfacukor + egy kevés a szóráshoz
- 4,5 dkg bármilyen, jobb minőségű liszt (pl. tönkölybúza fehérliszt)
- 4,5 dkg diétás liszt
- csipet só
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor felével. A fehérjét csipet sóval, illetve a cukor másik felével kemény habbá verjük.
- Óvatosan összeforgatjuk a kettőt, majd a lisztek keverékét hozzászitáljuk, és az egészet összeforgatjuk.
- A masszát habzsákba töltjük, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenlő hosszúságú csíkokat nyomunk.
- Rászitáljuk a nyírfacukrot a tetejére, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
NoSalty-tipp:A száraz piskóta eléréséhez a sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva, hogy a gőz távozni tudjon.