Bababarát babapiskóta

Babapiskóta és babapiskóta közt is óriási különbség lehet. Ez itt a reform verzió, süssétek meg ti is kisbabátoknak, az öröm nem marad el, garantáljuk!

Update babapiskóta (1 éves kortól)

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 9 dkg nyírfacukor + egy kevés a szóráshoz
  • 4,5 dkg bármilyen, jobb minőségű liszt (pl. tönkölybúza fehérliszt)
  • 4,5 dkg diétás liszt
  • csipet só

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor felével. A fehérjét csipet sóval, illetve a cukor másik felével kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan összeforgatjuk a kettőt, majd a lisztek keverékét hozzászitáljuk, és az egészet összeforgatjuk.
  3. A masszát habzsákba töltjük, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenlő hosszúságú csíkokat nyomunk.
  4. Rászitáljuk a nyírfacukrot a tetejére, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

NoSalty-tipp:A száraz piskóta eléréséhez a sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva, hogy a gőz távozni tudjon.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek