Az autók tetején nőnek a zöldségek ebben a városban

A kevés turista és a kifizethetetlen bérleti díjak miatt rengeteg bangkoki taxis autója pihen különböző telephelyeken, több sofőr különleges módon próbálja meg megteremteni magának az élelmiszereket.

Zöldségek nőnek a kocsik tetején és a motorháztetőkön egy elhagyott taxikkal teli, közösségi kertté alakított telken Bangkokban - derül ki a Sokszínű vidék cikkéből. A thai taxitársaság tulajdonosa megengedte alkalmazottainak, hogy a kerteket élelmiszer-termesztésre valamint egyfajta kikapcsolódásra, stresszoldásra használják a dolgozók. A thaiföldi taxisokat keményen érintette a koronavírus-járvány, a turisták eltűnésével együtt ugyanis szinte az ő munkájuk is teljesen megszűnt.

A Ratchapruk és a Bovorn Taxi taxitársaságnak összesen 500 autója pihen a telephelyeken, de Bangkok környékén csaknem 2500 olyan taxi van, amelynek ki kellett vonnia magát a forgalomból. A sofőrök bambuszra kifeszített kukászsákokat használnak a kiskert alapjaként, erre jön a föld és a különböző zöldségpalánták, az autók tetején pedig főként paradicsom, uborka illetve zöldbab terem.

A taxis kiskertek összességében inkább hasonlítanak egy szemet gyönyörködtető művészeti installációra, mint egy parkolóra, és részben ez is a lényeg: felhívni a figyelmet a taxisofőrök és a taxisok helyzetére, akiket súlyosan érintettek a koronavírus okozta korlátozó intézkedések.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek