Elkészítettük a tökéletes aranygaluskát, rátaláltunk a legomlósabb bundázott sült csirkére

Martha Stewart megtanított minket egyszerre több buggyantott tojást készíteni, megsütöttük a görög grízpitét, és meleg salátákat dobtunk össze, ha már ilyen hidegre fordult az október.

  1. Itthon tejföl, külföldön smetana és crema...de melyik az igazi?
    1.

    Itthon tejföl, külföldön smetana és crema...de melyik az igazi?

    Bolti, piaci, kék dobozos sovány, piros zsíros, netán extra 25%-os zsírtartalmú. Imádjuk, mindenhogy, minden formában, minden ételhez. A mi mesteri tejtermékünk utánozhatatlan, de léteznek kihívói.

  2. Készíts egyszerre több buggyantott tojást, ahogy Martha Stewart
    2.

    Készíts egyszerre több buggyantott tojást, ahogy Martha Stewart

    Martha Stewart már hosszú ideje osztja meg háztartási praktikáit a nagyvilággal, de úgy tűnik még mindig van egy-két trükk a tarsolyában. Ezúttal azt árulta el, miként lehet egyszerre több buggyantott tojást főzni.

  3. Fahéjas csigákkal keretezett almás pite – az almaszezon sütisztárja
    3.

    Fahéjas csigákkal keretezett almás pite – az almaszezon sütisztárja

    Omlós tészta fahéjas vajjal tekerve, ez adja az almás pite testét. Nézzük, milyen munkafolyamatokból áll össze a süti elkészítése, és mire ügyeljünk közben!

  4. Így lesz tökéletes a galuska és a nokedli egy profi séf szerint
    4.

    Így lesz tökéletes a galuska és a nokedli egy profi séf szerint

    Faék egyszerűségű köretek, amiket pillanatok alatt össze lehet dobni, de minél egyszerűbb egy étel, annál többet számít, hogyan és miből készül. Vegyük át egy profi segítségével, mire kell figyelni!

  5. Itt a hideg idő, készíts meleg salátákat – mutatjuk, hogyan
    5.

    Itt a hideg idő, készíts meleg salátákat – mutatjuk, hogyan

    Nyáron a hideget kívánjuk, ősszel és télen pedig egyre inkább a meleget. Főleg, ha ételekről és italokról van szó. A legtöbb fogásnak megvan a maga hidegen és melegen tálalt verziója (az nem számít, ha lusták voltunk megmelegíteni), így a salátáknak is.

  6. Ezért várd meg mindig, hogy teljesen kihűljön a sütemény
    6.

    Ezért várd meg mindig, hogy teljesen kihűljön a sütemény

    Ha a süteménysütésről van szó, az egyik legfontosabb kulcsszó a türelem. De könnyű azt mondani: amikor ott díszeleg a pulton egy elképesztő piskóta, az utolsó dolog, amit csinálni akarunk vele, az a várakozás. Pedig nagyon megéri.

  7. Így tedd sós ételekbe az almát, ha már nagyon unod a pitét
    7.

    Így tedd sós ételekbe az almát, ha már nagyon unod a pitét

    Itt az ősz, bőségesen hullik az alma a fákról, egyenesen a konyhánkba. De mihez kezdjünk vele? Ha már unjuk az édes vonalat, fontoljuk meg a gyümölcs sós használatát is. Íme, pár parádés ötlet!

  8. Elkészítettük a legkrémesebb görög grízpitét
    8.

    Elkészítettük a legkrémesebb görög grízpitét

    Amennyire egészséges és könnyed a legtöbb görög főétel, annyira sokkolóan édesek és tömények a süteményeik. Cukorszirup, krémes töltelék, fűszerek, ropogós tészta – ismerd meg velünk a legtipikusabb görög édességeket!

  9. Így készül nálunk a puha, cukros-diós aranygaluska, a kelt tészták koronázatlan királynője
    9.

    Így készül nálunk a puha, cukros-diós aranygaluska, a kelt tészták koronázatlan királynője

    Az aranygaluska az egyik örök kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy rusztikus korona, selymes vaníliasodóval nyakon öntve pedig igazi daliás desszertköltemény. Most megmutatjuk, hogy elkészíteni sem bonyolult, annak ellenére, hogy igen körülményesnek tűnhet.

  10. A legomlósabb sült csirke ebben a különleges bundában készül
    10.

    A legomlósabb sült csirke ebben a különleges bundában készül

    Ha már unod az egyszerű roston csirkét, és nincs kedved panírozni, akkor a következő recept jelentheti a megváltást. Egy omlós sült hús különleges bundában, ami olyan egyszerű, hogy szinte bűn kihagyni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek