Világbajnoki aranyérmet nyert egy magyar sajtmanufaktúra

Világbajnoki aranyérmet nyert a Vászoly Sajtmanufaktúra 'Balaton' elnevezésű sajtja. A Mondial du Fromage elnevezésű francia sajtvilágbajnokságon ez az egyetlen magyar sajt, amely magáénak tudhatja a legjobb minősítést.

A francia sajtvilágbajnokságra mintegy ötven ország 952 sajtja nevezett, ezek közül 153 termék kapott bronz, ezüst vagy arany minősítést, derül ki a Forbes cikkéből.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajt névre keresztelt tejterméke 2015 óta háromszor lett a Magyar Sajtmustra nyertese, a Mondial du Fromage bajnokságán pedig a legjobb sajtok közé választották a tehéntejből készült félkemény terméket.

A sajt ízét a különleges bánásmód és az elkészítési eljárás adja, a terméket az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig pedig minden második napon, ezt követően hetente kétszer kézzel forgatják át az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra megálmodója, Reményik Kálmán 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni a sajtkészítéssel.

Címlap: Facebook/ Mondial du Fromage


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Lehet, hogy téged is ez az egyszerű dolog akadályoz a...

A fogyás alapvetően nehéz műfaj, hiszen a helyes táplálkozás mellett a rendszeres testmozgásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ha látványos eredményeket szeretnénk. De mégis mi a helyzet akkor, ha minden próbálkozásunk ellenére mégsem sikerül a várva várt álomsúlyt elérni?