Világbajnoki aranyérmet nyert egy magyar sajtmanufaktúra

Világbajnoki aranyérmet nyert a Vászoly Sajtmanufaktúra 'Balaton' elnevezésű sajtja. A Mondial du Fromage elnevezésű francia sajtvilágbajnokságon ez az egyetlen magyar sajt, amely magáénak tudhatja a legjobb minősítést.

A francia sajtvilágbajnokságra mintegy ötven ország 952 sajtja nevezett, ezek közül 153 termék kapott bronz, ezüst vagy arany minősítést, derül ki a Forbes cikkéből.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajt névre keresztelt tejterméke 2015 óta háromszor lett a Magyar Sajtmustra nyertese, a Mondial du Fromage bajnokságán pedig a legjobb sajtok közé választották a tehéntejből készült félkemény terméket.

A sajt ízét a különleges bánásmód és az elkészítési eljárás adja, a terméket az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig pedig minden második napon, ezt követően hetente kétszer kézzel forgatják át az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra megálmodója, Reményik Kálmán 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni a sajtkészítéssel.

Címlap: Facebook/ Mondial du Fromage


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...