Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apa nélkül nőtt fel, most fiataloknak készít videókat a háztartási munkákról ez a férfi

Dugulás, elromlott WC-tartály, ingvasalás és nyakkendőkötés. Egy amerikai férfi fiataloknak mutatja meg, hogyan lehet önállóan megoldani a problémákat egy háztartásban. 
Az amerikai Rob Kenney-nek nem volt egyszerű gyerekkora. Tinédzser éveiben apja egyik napról a másikra lépett ki családja életéből, a fiatal fiúnak pedig éppen a legmeghatározóbb éveiben kellett egyedül, apakép nélkül megtanulnia az élet ügyes-bajos dolgait. 
 
 
A középkorú férfinek ma már két felnőtt gyereke van, a karantén alatt pedig úgy döntött, saját YouTube csatornát indít, amelyben fiataloknak (és nem csak fiataloknak) magyarázza el, hogyan lehet megoldani egyszerűen egy-egy olyan háztartásban felmerülő problémát, amit nem mutatnak meg az iskolában.
 
 
A „Dad, How Do I?” (vagyis Apa, hogyan csináljam...?) nevű YouTube-csatorna első videója áprilisban jelent meg, a férfi pedig azóta már több mint 2,2 millió feliratkozót gyűjtött össze videóival. Hogyan kell megkötni a nyakkendőt, hogyan lehet megborotválkozni sebek nélkül, vagy hogyan érdemes kivasalni egy inget – ezekre a kérdésekre az amerikai férfi néhány perces videókkal válaszol. Előadásmódja nemcsak kedves, de egyszerű is, így ha bajunk lenne például a WC-tartály szivárgásával, Rob öt perc alatt elmagyarázza nekünk, hogyan orvosolható a probléma. 
 
 
Rob Kenney egy nyolcgyermekes családba született bele, és bár szülei válása után apjához került, az idősebb férfi szinte egyik napról a másikra döntötte el, hogy neki nincs szüksége gyerekekre. Az akkor 14 éves fiú pár évvel idősebb bátyjánál nevelkedett a továbbiakban egy kis mobilházban. Rob már régóta szeretett volna egy olyan platformon megjelenni, ahol egyszerűen segíthet az embereknek, a karantén kezdetéig viszont mindig akadt olyan kifogás, amely miatt mégsem kezdett hozzá a videózáshoz. 
 
 
A férfit azóta sokan hívják az interneten tökéletes apukának, Rob viszont nem akar senkit sem hitegetni: 
 
,,Kérlek értsétek meg, nekem sem sikerült mindig jól viselkednem a gyerekeimmel. Néha minden apa hibázik, de ez is a tapasztalatszerzés része. Nem mindig csinálhatsz mindent jól, ezért is gondolom, hogy nagyon fontos bocsánatot kérni, ha hibáztál, és bevallani, ha nem találtál ki előre mindent. A gyerekeid egyszer úgyis rájönnek arra, hogy nincs mindenre válaszod, nem igaz?" 
 
 
Rob minden háztartási teendőnek külön sorozatot szentel: láthatjuk, hogyan hárítja el a dugulást a konyhában és a fürdőszobában, melyik szerszám mire jó, megtanít minket kereket vagy akár akkumulátort is cserélni az autóban. A kommentelők csak hálálkodnak neki, mennyire jó, hogy valaki végre megmutatja nekik ezeket a feladatokat is, hiszen nem mindenkinek van olyan családtagja, aki segíteni tud, ha valami nem működik. 
 

Ez is érdekelhet:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!