Egyik kedvenc gyümölcsünkből készül a legjobb gyomornyugtató tea

Ha megtudod, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik az egyik kedvenc gyümölcsünk levele, akkor ezentúl nemcsak a húsát és a levét fogod felhasználni.

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja. A világ egyik legnépszerűbb gyümölcséről van szó, amelyet nagy becsben tartunk, hiszen fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetünkre. De mi a helyzet a kidobásra kárhoztatott leveleivel? Valószínűleg nem tudtad, de rendkívül egészséges, gyógyhatású tea készülhet belőlük (csakis az egészséges és vegyszermentes levelekből)! A következőben kitérünk arra, hogy miként kell elkészíteni a szuper egészséges almalevél teát és, hogy miért érdemes gyakran fogyasztani.

Az almalevéltea enyhíti a gyomorpanaszokat

Az almalevél sokkal egészségesebb, mint gondolnád

Több kutatás is bebizonyította, hogy az almalevélben jelentős mennyiségű vitamin és ásványi anyag található. Ilyen például a C-vitamin, a K-vitamin, a kálcium, a magnézium és a kálium.

Ebből következik, hogy az almalevéltea rendszeres fogyasztása fenntartja az immunrendszer egészségét, erősíti a csontokat, és segít a vérnyomás szabályozásában.

Ezenfelül az almalevéltea segít enyhíteni a gyomorproblémákat, mint például a puffadás, a hasmenés, a székrekedés és a gyomorégés. Miért? Többek között azért, mert az almalevelek tanninokat tartalmaznak, melyek összehúzzák a szöveteket, csökkentve ezzel a gyulladást és irritációt a gyomor nyálkahártyájában.

Az almalevéltea megannyi jótékony hatással rendelkezik

Az almalevéltea továbbá olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például a flavonoidok és fenolos vegyületek, amelyek semlegesítik a szervezetben lévő káros szabad gyököket, így csökkentve a gyulladást a gyomornyálkahártyában. Sőt néhány tanulmány szerint az almalevelekben található bizonyos vegyületek enyhe gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Így készítsd el az almalevélteát

Hozzávalók:

  • 2-3 teáskanál szárított almalevél/2 friss almalevél
  • 230 milliliter forró víz
  • Méz vagy citromlé az ízesítéshez

Elkészítés:

  • Forrald fel a vizet, majd hagyd lehűlni egy kicsit.
  • Ha szárított almalevelet használsz, akkor tedd az almaleveleket egy teafilterbe vagy egy teafűszűrőbe.
  • Öntsd rá a forró vizet az almalevelekre.
  • Fedd le a csészét, és hagyd állni nagyjából 5-7 percig.
  • Ízesítsd mézzel vagy citromlével a teát.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az almalevéltea csak enyhítheti a gyomorproblémákat, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Ha súlyos vagy tartós gyomorpanaszaid vannak, fontos szakemberhez fordulni a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...