Aggódhat a Spar, a Tesco és az Auchan? - megérkezett az új vetélytárs

Csehországban rohamosan terjeszkedik és hazánkba is megérkezett az új online szupermarket, amely főleg a nagyáruházláncokra jelenthet veszélyt.

Hazánkban egyre népszerűbb az online bevásárlás. Sokan kerülik el a hosszú bolti sorokat a kasszáknál, és rendelik inkább házhoz az élelmiszereket vagy háztartási eszközöket. A nagyáruházláncok egyre nagyobb online választékkal próbálják meg kielégíteni a vásárlók igényeit, még akkor is, ha ennek a szolgáltatásnak a fenntartása néha veszteséges is számukra.

Magyarországon a GRoby, a Tesco, az Auchan, a Príma és a Spar biztosít házhoz szállítást a vásárlók számára, de most érkezett egy újabb szereplő a piacra. December végén megnyitott a Kifli.hu online szupermarket, amely hazánkban is forradalmasítani kívánja az online bevásárlást.

A céget egy cseh vállalkozó, Tomas Cupr alapította Rohlík (Kifli) néven. Prága mellett már több nagyvárosban elérhető a bolt házhozszállítása. A Rohlík sikere töretlen, néhány év alatt nyereséges vállalkozássá nőtte ki magát a cseheknél. Itthon egyelőre egy nagyraktárból szállítanak ki élelmiszert Budapesten.

A G7 néhány hete beszélgetett James McQuillannal, a Kifli.hu magyarországi ügyvezetőjével, aki elmondta, hogy a cég sikere részben a nagy választékban és a minőségi friss pékáruban rejlik. A friss pékáru különösen fontos eleme a Kifli.hu-nak, mivel ez a Rohlik.cz sikerében is nagy szerepet játszott. A cégnél hamar rájöttek arra, hogy a finom-friss pékáruk kiszállítása jól becsatornázza a vásárlókat és a megtartásuk miatt is fontos. Megpróbálnak város legjobb kis pékségeivel szerződni, és a furgonokat a reggeli holtidőben arra használják, hogy ezekből a műhelyekből beszállítják a pékárut a központi raktárba. Itthon egyelőre a Marmorstein, a JóKenyér és aPanificio il Basilico pékárui kaphatóak a kínálatban.

Olcsóbban szállítanak

A nyilvános tesztüzem jelenleg a fővárosban zajlik, de várható, hogy a cég később tovább terjeszkedik. A legnagyobb különbség a Kifli és a nagyáruházláncok között, hogy a kifli.hu furgonja 1990 Ft-ért akár 4 órán belül házhoz hozza a bevásárlásunkat. A szállítási költségek alapvetően a kiflinél a legolcsóbbak, a bevásárlás végösszege alapján a következőképp alakulhat a díj:

  • 5000 Ft - 10000 Ft - Szállítás 690 Ft-tól/től
  • 10000 Ft - 14999 Ft - Szállítás 490 Ft-tól/től

  • Több mint 14999 Ft - Szállítás 0 Ft-tól/től

​Csak összehasonlításképpen azAuchan 30 ezer forintos vásárlási végösszeg felett 1 Ft-ért, míg a Tesco 35 ezer, a Spar 25 ezer forint feletti vásárlás esetén szállít ingyen házhoz.

Ez is érdekelhet!

Kiderült, mitől annyira eszméletlen gyorsak az Aldi kasszásai

Mennyibe kerülnek az élelmiszerek?

A kifli.hu cseh oldalán azt írják, hogy az online bolt kínálatában 3x annyi termék található, mint egy normál szupermarketben. A hazai kínálatot egyelőre folyamatosan bővítik. Az alapélelmiszerek mellett megtalálhatóak a boltban például a britMarks & Spencer márka termékei is, de rendelhetünk tojást a YouTyúktól vagy friss tejet a Martontejtől.

Kíváncsiak voltunk, hogy az élelmiszerárakban mennyire versenyez a Kifli a többi szupermarkettel, ezért megnéztük, hogy milyen áron kaphatóak az egyes élelmiszerek a konkurenciánál és az új online boltnál.

Kifli.huTescoSparAuchan
sárgarépa (1 kg)130Ft289 Ft289 Ft299 Ft
friss csirkemell (1 kg)1690 Ft1359 Ft1599 Ft1355 Ft
tartós tej (Mizo UHT 1,5%)269 Ft249 Ft259 Ft249 Ft
burgonya (piros héjú, 1 kg)200 Ft299 Ft269 Ft279 Ft
alma (idared, 1 kg)370 Ft449 Ft449 Ft399 Ft
margarin (Rama, 500 g)499 Ft499 Ft499 Ft499 Ft
vöröshagyma (1 kg)250 Ft279 Ft279 Ft299 Ft
sertéstarja(csont nélküli, 1 kg)2290 Ft1599 Ft1799 Ft2059 Ft
tejföl (Alföldi tej, 140 g)219 Ft189 Ft189 Ft189 Ft

Összeségében elmondható, hogy a jó minőségű húsáruk, pékáruk valamivel drágábbak a Kifli.hu-nál, mint a többi szupermarketnél, de a zöldségek és a gyümölcsök egyelőre úgy tűnik, hogy jóval olcsóbbak. A tejtermékek, és a boltokból már jól ismert márkák nagyjából azonos áron, vagy egy picit drágábban vásárolhatóak meg.

Külön kiemelendő, hogy az online hipermarket figyelmet szentel az élelmiszerpazarlás visszaszorításának is. A lejárati dátumhoz közeledő élelmiszereket lényegesen alacsonyabb áron, egy külön menüpontban kínálják annak érdekében, hogy minél kevesebb végezze belőlük a kukában.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: