Kiderült, mitől annyira eszméletlen gyorsak az Aldi kasszásai

Ismerős, mikor a vásárló kétségbeesett kapkodással próbálja felvenni a tempót a villámgyors pénztárossal? Kiderült, miért nincs idő lazsálásra az Aldiban.

Ismerős az a feszült idegesség, ami akkor kerít hatalmába, mikor a heti nagybevásárlással odagördülsz az Aldi kasszájához? Félve pakolod fel a holmikat a szalagra, közben meg már azon agyalsz, hogyan fogsz a másodperc tört része alatt elpakolni mindent. Mint a legtöbb sokakat érintő jelenségről, így erről is mémek ezreivel van tele az internet. Például:

A villámgyorsan vonalkódot pittyentő kasszás és a lázasan pakoló vásárló konfliktusáról a magyar Aldi még egy reklámfilmet is készített:

Az Aldi és a Lidl kasszáiban eszeveszetten kapkodó pittyentő ninják tehát villámgyorsan dobálják át a termékeket a blokkoló vörös fénye előtt. De mégis hova sietnek?

Az Aldi boltlánc számos országban reklámozza magát azzal, hogy náluk 40 százalékkal gyorsabb a kasszázás, mint több áruházláncnál - írja a G7.Ezzel szemben a kevésbé hatékony üzletekre az jellemző, hogy a kasszások sokszor percekig forgatnak egy-egy terméket, mire megtalálják a vonalkódot, végül pedig sokszor manuálisan pötyögik be a varázsszámokat. Talán észre sem vesszük, hogy súlyos perceket veszítünk ezekkel a hétköznapi bolti bakikkal!Az Aldi-Lidl-Penny mesterhármasa viszont átvette a kasszák feletti irányítást, és talán emiatt is előzték be a hipermarketeket, ugyanis ezekben az üzletekben költik el az emberek a legtöbb pénzt.

Na de mitől ilyen gyorsak?

Míg a boltok többségében az áruk mindössze egy vonalkódot kapnak, addig a három üzletlánc sajátmárkás termékein nem ritka, hogy akár 4 vonalkódot is találunk. Sőt, olyan termékeknél, mint pl. az ásványvíz, egy hatalmas körvonalkód segíti a szupergyors csippantást. Az optimalizált vonalkódok mellett a kasszásoknak azt is előírják, egy perc alatt hány terméket kell lehúzniuk.

"Óránként 3400-3500 vonalkód lehúzása az elvárás" - nyilatkoztaegy német Aldi alkalmazottja.

Ez percenként 56-58 terméket jelent, vagyis lényegében másodpercenként egyet kell csippantani. A sor pörgetése érdekében szűkek a kasszasorok és kicsik a rakodóterületek is, így fizetés után gyorsan el kell húznod a csíkot. Talán vásárlás közben inkább bosszúságot jelent a rohanás, de a boltból kilépve aztán megtérül az idegeskedés, hiszen értékes perceket kaptunk a villámkezű pénztárosoktól.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.