5 hiba, melyet ne kövess el, ha ablakot mosol!

Jöjjön 5 hiba, melyet könnyen elkövethetünk, ha ablaktisztításra adnánk a fejünket. Kerüljük ki őket. Így.

Az ablaktisztítás utálatos feladatának elvégzése sajnos évente néhányszor kötelező procedúra, mely során a legtöbbet elhangzó mondatok az "Úúristen, ez mennyire mocskos!", valamint az"Itt még van egy folt. Ja nem, ez kívül van."

Nem szeretjük, de kell, na. Van aki az újságpapírra, van aki a rongyra esküszik, van aki vizet használ csak, mások vegyszert, páran pedig vegyszermentes szereket. Hibákat viszont sokan elkövetünk, a leggyakoribbak ezek:

1. Meleg és napos időben kezded

Nem jó ötlet, mert egy fényes nyári napon az ablakra fújt tisztító sokkal gyorsabban rászárad az ablaküvegre, és aztán lesheted, hogy foltmentesen lemosd onnan. Válassz inkább hűvösebb időt, persze az esős időszak felejtős. (Vajon Angliában hogy mosnak ablakot?)

2. Nem a kerettel kezded

Ha elköveted ezt a bakit, az ablakra fújt vegyszer szépen lefolyik a sáros téli mocskos peremre, ablakkeretre, és csak még nagyobb koszt csinál. Mindig a peremek, küszöbök, ablakkeretek letakarításával indulj! Aztán az üveg.

3. Nem használsz elég ablakmosót

Legyen az kemikália vagy akár ecet, sok kell belőle, akkor lesz szép, csíkmentes az üveged. (Főleg tavasszal, mikor a téli mocskot kell eltüntetni róla). Szóval ne sajnáld az anyagot!

Ide vág!

Vegyszermentes pénztárcabarát háztartás!

4. Csak újságpapírt használsz

Bevett szokás idehaza és külföldön is sok helyen, hogy ha ablakmosás, akkor csakis újságpapír a használatos. Próbáld ki inkább a mikroszálas lemosórongyokat, sokkal tisztábban hagyják az üveget, és moshatóak is!

5. Szárításhoz rossz minőségű a papírtörlőd

Amikor az utolsó száraz áttörlés történik, és papírtörlőt használnál, győződj meg róla, hogy erős, többlapos termék van nálad, mert a vékony, szakadós, lapjaira váló törlők többet ártanak, mint használnak. Ilyenkor tényleg jól jöhet az újság!

Neked van bevált módszered ablakmosásra?

(viagoodhousekeeping,címlapfotó: Flickr by Spencer Means)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.