Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7+1 konyhai kütyü, amit be kell szerezned a sulikezdésre

Kicsiknek és nagyoknak is megkezdődött a tanév. Mutatjuk, milyen konyhai eszközöket érdemes beszerezni a kezdő kollégistáknak és albérletezőknek.

A sulikezdés kicsiknek és nagyoknak is jelentős kiadásokkal jár, vannak azonban olyan eszközök, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden flottul menjen. Mi most azt próbáltuk meg összeszedni, hogy a kezdő kollégistáknak és albérletbe költöző fiataloknak milyen konyhai eszközöket érdemes beszerezniük. Íme a lista, a teljesség igénye nélkül:

1. Vízforraló

Akár kollégista vagy, akár albérletes, vízforraló nélkül nem élheted a mindennapjaidat. A reggeli kávédhoz, teádhoz jól jön, de az instant tésztaleveseket sem tudod máshogy elkészíteni. 

2. Minihűtő

A legtöbb kollégiumban közös hűtőszekrény van, és nem engedélyezett a szobákban a kicsi hűtő tárolása. Ha nincs ilyen tiltás, akkor érdemes beszerezni egy sajátot, ahol az ételeidet és az italaidat tárolhatod, nehogy mások csapjanak le rájuk. 

Albérletben sem árt egy mini hűtő a szobádba, ha rajtad kívül még 2-3 ember lakik a háztartásban. Elkerülheted, hogy a kedvenc joghurtod a lakótársaid áldozatává váljon.

3. Mikró

Nem kell nagyon magyarázni, hogy miért jó, ha van saját mikrótok a szobában. Anyu hétvégi főztjének megmelegítésére, és virslifőzésre is jól jön.

4. Táblafólia-matrica

Valószínűleg már ti is voltatok olyan helyzetben, hogy valaki megette az ebédeteket. Ha nem, akkor egy több száz fős kollégiumban biztosan lesztek. Érdemes ezért az ételhordókat, üvegeket felcímkézni. A táblafólia-matrica a rendszerezésnél is jól jöhet. Azért is érdemes ilyet használni, mert a krétával ráírt szöveg letörölhető, így nem kell folyton letépkedni.

Receptajánló sulikezdőknek:

5. Okostermosz

A sima termosz sem rossz, de ma már választhatsz okostermoszt is magadnak. Az okostermosz akár hat órán keresztül is melegen tartja a kávét, teát, ráadásul egy szűrő is van benne, így akár benne is elkészítheted a kedvenc italodat, aminek a hőmérsékletét is folyamatosan nyomon követheted.

6. Többször használható popcornkészítő

Kollégiumi bulik, és a közös filmezések elengedhetetlen kelléke ez a kis kütyü, amit többször használhatsz a mikródban.

7. Mikrós tésztafőző

Egy kezdő háziasszonynak nincs ilyenre szüksége, de egy fősulisnak igen, főleg ha a kollégiumban nincs tűzhely, vagy ha van is, egy óráig tart rajta megfőzni egy zacskó rizst.

+1. Konzervnyitó

Egy tök hétköznapi dolog, mégis sokan elfelejtik, hogy mekkora segítséget tud lenni. Mivel nem használjuk minden nap, ezért hajlamosak vagyunk róla elfeledkezni. Pedig milyen jól tud jönni a májkrém, vagy a löncshús felnyitásánál, ha azon nincs gyárilag nyitó.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!