Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 újhullámos megoldás, hogyan éljék túl a kedvenc szakácskönyveid ételpacák nélkül

Veled is előfordul, hogy főzés közben mindig útban van a szakácskönyved? Tologatod jobbra-balra, közben az agyvérzés kerülget, mert foltos lett a gyűjteményed? Segítünk! (x)

A nagymamádtól örökölt receptgyűjtemény egy igazi kincs. Nem csoda, ha évek óta te is féltve őrzöd, főleg, hogy ő is úgy vigyázott rá évtizedeken át, mint egy hímes tojásra. Aztán ott vannak a barátoktól kapott szakácskönyvek, amiket ráérős, kreatív perceidben húzol elő, és abban a pillanatban szerelembe esel a könyv illatával, a papír textúrájával, a fotók színeivel és hangulatával - nem beszélve a műremekeknek minősülő ételfotók látványáról. Azonban nemcsak veled, hanem minden főzni imádóval megesik, hogy nincs megfelelő helyük a szakácskönyveknek: a nappaliban a szépirodalmi kötetek mellé besuvasztva találsz nekik helyet, a konyhaszekrény legalján sorakoztatod őket, vagy egyszerűen már azt sem tudod, melyiket hová tetted legutóbb, végül a legkisebb szobájában, a gyereksarok könyvei közül húzod ki salátára gyűrve.

Ha magadra ismertél a fenti sorokat olvasva, itt az ideje, hogy rendbe tedd szakácskönyveidet, tarts ki még pár ötlet erejéig, mert segítünk!

1. Lomtalaníts, leltározz, csoportosíts!

Első lépésként nem árt, ha tartasz egy alapos nagytakarítást a konyhádban! Az eddig csak helyet foglaló gyűjtögetett dunsztos üvegeket és petpalackokat vidd el egy szelektív hulladékgyűjtőbe, a régi és lyukas konyharuháktól is ideje megszabadulnod, nem beszélve az avétos lekvárokról és befőttekről, amiket már tényleg nem fogsz megenni - felszabadító érzés lesz látni, hogy van hely a konyhádban, ahová akár a szép könyveid is kerülhetnek. Ha ezzel megvagy, szedd össze, és csoportosítsd a lakásban fellelhető összes receptes könyved: teheted őket kedvelési, időrendi, fontossági vagy szín szerinti sorrendbe, a lényeg, hogy könnyen kiigazodj köztük!

2. Keress helyet nekik, de tényleg megfelelőt!

Mielőtt kiválasztod a szakácskönyveid helyét, fontos szem előtt tartanod pár fontos kritériumot: a könyvek nem szeretik a párás és nedves klímát, ezért eszedbe se jusson a főzőlap vagy a sütő közelében elhelyezni őket. Válassz olyan megoldást, ahol még kéznél vannak, de nem éri őket közvetlenül a gőz, a kicsapódó főzővíz vagy zsiradék - ergo nem konyharuhaként funkcionálnak a kedvenc könyveid!

3. Nincs üres polcod? Oldjuk meg!

Bizony, a kisebb alapterületű konyhában már néha tényleg lehetetlen küldetés helyet találni a konyhaszekrényben. Viszont ha van még szabad falfelületed, itt az ideje, hogy bevond a párod is az újratervezésbe, biztos lesz pár okos ötlete egy kreatív könyvespolc vagy könyvtartó kivitelezéséhez, de azért mi is mutatunk pár remek megoldást!

  

  

Tudtad?

Rendelj most a lira.hu webáruháztól 2000 Ft felett, és könyveidet az MPL ingyenesen kiszállítja! Több mint 3000 átvételi pont közül választhatsz!

Az akció időtartama: 2017. november 1.-30.

4. A polc is lehetetlen? Akkor keressünk egy tárolót!

Ne görcsölj rá, mindig van megoldás! Ha sem a konyhaszekrényen, sem a falon nincs már helyed, csinálj neki újat és sajátot - erre tökéletesen alkalmas egy zöldségesláda is. Nyugodtan ugorj be hazafelé a legközelebbi zöldségeshez vagy a közértbe, és kedvesen érdeklődd meg, hogy nincs-e elfekvőben egy felesleges faládikójuk, amit aztán otthon felhasználhatsz a kedvenc szakácskönyveid tárolójaként!

  

5. Ugyanezt újratervezheted egy bevásárlókosárral is!

6. "Na de ha főzők, hová tegyem?"

Akár a nagymamától örökölt szakácskönyvből, akár érintőképernyős táblagépről főzöl, mindenképpen jól jöhet egy csinos állvány. Így nem érhetnek olyan meglepetések, mint amikor ragacsos kézzel állunk a konyhában, és ránéznénk a receptre, de sajnos becsukódott a könyv.  Jól jöhet egy állvány, hogy mégse a papírra vagy a kijelzőre kenjük az isteni bolognai szószt a nagy lendületben. Ha a zenészeknek is jár a kottatartó, miért ne használhatnánk a vasárnapi sütés-főzés levezényléséhez is könyvtartót? Körülnéztünk, milyen okos megoldások léteznek:

7. Lógasd fel!

Ugyan nem túl "könyvbarát", de roppant hasznos és esztétikus megoldás, ha fellógatjuk a receptkönyveinket. Ehhez egy sínre van szükség, amire felcsíptetjük a spárgán lógó könyveinket. Mutatjuk:

Rendelj a lira.hu webáruháztól most, és az MPL ingyen szállítja! Az akció időtartama: 2017. november 1.-30. Részletekért kattints ide!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!