7 tipp, hogy a Te brownie-d legyen a legfinomabb

Amerika szabadította a világra a brownie-mániát pár évvel ezelőtt, azóta az extrán csokis sütifalatok óriási világkarriert futottak be.

{ CKÉP = 270164, 6 }
Minden finomság benne van, a vajas, puha csokiszeletek bármikor jólesnek, és még elrontani is nehéz, így a kezdők is bókokat zsebelhetnek be egy-egy jól sikerült brownie-val. Adunk nektek hét tippet, hogyan lesz a jó brownie-ból isteni brownie!

1. Az alapok

{ CKÉP = 241419, 6 }

Talán nem lepünk meg, ha azt mondjuk, minden az alapoknál kezdődik: a brownie-nál nem érdemes a legjobb minőségű csokoládéra vagy kakaóra alapozni: minél magasabb az étcsoki kakaótartalma, annál finomabb lesz a végeredmény. Margarin helyett válassz márkázott vajat - a különbséget zongorázni lehet majd!

2. Könnyed vagy ragacsos legyen?

Mindig az ízlésedhez válassz receptet: ha a könnyedebb állagú brownie-ra szavazol, akkor olyan sütit készíts, ami kakaóport használ, ha jöhet a sűrűbb állag, akkor az olvasztott étcsokit használó leírásokat keresd. Ragacsos állagú brownie-ért keresd azt a receptet, amiben a legmagasabb a tojás, a vaj és az olvasztott csoki aránya.

3. Sütési idő

{ CKÉP = 259990, 6 }
Nagyon figyelj a sütési időre, mert a brownie állaga múlik rajta! Mindig kövesd a receptben megadott sütési időt, annak lejárta előtt öt perccel pedig kukkants rá a sütőben, biztosan minden oké-e, nem égett meg a teteje.

4. Hidegen finomabb

{ CKÉP = 271707, 6 }
Tudjuk, nagyon csábító egy frissen sült, meleg brownie, de mielőtt nekilátnál még forrón felszeletelni kis négyzetekre, hagyj inkább időt neki hűlni, majd egy órára tedd a hűtőbe. Megéri, mert az élmény végül kárpótol majd a várakozásért!

5. Bárki elkészítheti

{ CKÉP = 271191, 6 }
Tejtermékmentesen is elkészítheted, simán válthatsz olajra, ha a vajat kihagynád a receptből. Nagyjából a megadott vajmennyiség háromnegyedére lesz szükséged olajból, a brownie állaga ezzel is szuper lesz!

6. Turbózd fel a receptet!

{ CKÉP = 17518, 6 }
A csoki jó barátságot ápol diófélékkel, szárított gyümölcsökkel, mandulával, sós ízekkel - de ne ijedj meg az olyan merész újításoktól sem, mint a brownie-ba szórt chilipehely (természetesen módjával!)!

7. Nem csak a tepsiben sütheted

{ CKÉP = 130143, 6 }
Próbáld ki, hogy muffinsütő formákba öntöd a nyers brownie tésztát, formabontó és kedves ötlet, csavar a már jól megszokott módszeren, bónusz, hogy a vendégek/családtagok is imádni fogják!
Te melyik brownie-t készíted el hétvégén?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!