7 szuper ötlet, hogy mire használd a sört

Mielőtt felbontanál egy üveg sört, gondold végig, hogy meginnád-e inkább, vagy kipróbálnád, hogy milyen célra tudnád még felhasználni.

Bizonyára sokan nem mondanának le róla a takarítás javára, hacsak nem úgy, hogy takarítás közben szürcsölgetnék, de mi most nem erre gondoltunk. Mutatunk néhány ötletet, hogy mire jó még a sör az iváson kívül. Ki tudja, hátha beválik… Ha pedig mégiscsak nehezünkre esne feláldozni, néha-néha, ha marad az üvegben egy kevés belőle, használjuk fel az alábbi tippek valamelyikére!

Fürdő

Adjunk két csésze sört a fürdővízhez, és élvezzük: akomló ugyanis gyógyító tulajdonságokkal bír, amelyek nagyon jó hatással vannak a bőrre. A sörfürdő hatékony bőrlágyító, sőt számtalan bőrbetegségre is alkalmazható. A fürdő után – talán mondani sem kell – nem árthat egy rövid kis zuhany, hogy ne maradjon rajtunk a sör jellegzetes bukéja.

Tudtad?

A sört a mai napig használják a haj rögzítésére, de már a középkorban is ismert volt ez az eljárás - hölgyek és urak körében egyaránt.

Pácolás

A sör enyhén savas tulajdonságai puhítják a húst anélkül, hogy túlságosan befolyásolnák az ízét. Elegendő hozzá néhány óra, és megteszi a hatását, ezt garantáljuk.

Folteltávolító

Ha összemaszatoltad a ruhád, a terítőd vagy a szőnyeget, nyomkodj rá egy sörrel átitatott konyharuhát. Áztasd be így pár órára, majd dobd be a mosógépbe.

Kártevő csapda

Nem csak az emberek élvezik a sörivást, hanem a kártevő rovarok, bogarak és csigák is. Hogy távol tartsuk őket, tegyünk egy kevés sört egy edénybe, és helyezzük el a kert sarkába. Ha az otthonunkat lepnék el a rovarok, tegyünk egy pohárba sört, majd szorosan fedjük le a tetejét egy papírral úgy, hogy előtte apró lyukakat készítünk a pohár fedelére - így az apró rovarok bemásznak majd az edénybe, de kijönni már nem fognak tudni.

Ékszertisztítás

Dobjuk bele a megtisztítani kívánt ékszert a sörbe, majd pár perc után vegyük ki belőle, és töröljük fényesre egy száraz textillel.

Bútorápolás

Ha egy ideje fénytelen a fabútorunk, dörzsöljük át a felületét egy enyhén sörös anyagdarabbal.

Sörtészta

Számtalan recepthez használhatunk sört, például sörtésztához, sült húsokhoz, halhoz, de rántott hagymakarikához is.

Na, vajon megéri néha feláldozni egy pofa sört?

(via: savvysugar)

Címlapról ajánljuk

További cikkek