7 nap, 7 étel – Klasszik napfényfogások az utolsó teljes nyári hétre

Ugyan a naptárban már erősen fogyatkozik az augusztus, még korán lenne leírni ennyivel a nyarat: továbbra is főzhetünk friss alapanyagokkal napfényesen nyári ételeket, ráadásul gyorsan! Hol van még a lombhullató ősz!?

Nem adja könnyen magát a nyár: marad, míg megteheti, és szerintem emiatt senkinek nem fáj a feje. Örülhetünk még egy kicsit a hosszú – bár tikkasztó – nappaloknak, a nyitott ablakokon beáradó balzsamos levegőnek (persze csak azután, hogy a félórás tűzijáték füstjét kifújta a házak közül a szél), de legfőképpen a nyári terményeknek, friss zöldségeknek és gyümölcsöknek, amelyek lédús-zamatos, természetadta, ipari feldolgozásmentes formájukban továbbra is elérhetőek a piacokon és zöldségeseknél. Ezekkel fogunk a héten alkotni, a 7 napos menütől megszokott gyors, frappáns, laktató módon. Jól hangzik?

Nézd meg galériánkban a nyár utolsó teljes hetére szánt gyors ebédeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek