7 nap, 7 étel – Klasszik napfényfogások az utolsó teljes nyári hétre

Ugyan a naptárban már erősen fogyatkozik az augusztus, még korán lenne leírni ennyivel a nyarat: továbbra is főzhetünk friss alapanyagokkal napfényesen nyári ételeket, ráadásul gyorsan! Hol van még a lombhullató ősz!?

Nem adja könnyen magát a nyár: marad, míg megteheti, és szerintem emiatt senkinek nem fáj a feje. Örülhetünk még egy kicsit a hosszú – bár tikkasztó – nappaloknak, a nyitott ablakokon beáradó balzsamos levegőnek (persze csak azután, hogy a félórás tűzijáték füstjét kifújta a házak közül a szél), de legfőképpen a nyári terményeknek, friss zöldségeknek és gyümölcsöknek, amelyek lédús-zamatos, természetadta, ipari feldolgozásmentes formájukban továbbra is elérhetőek a piacokon és zöldségeseknél. Ezekkel fogunk a héten alkotni, a 7 napos menütől megszokott gyors, frappáns, laktató módon. Jól hangzik?

Nézd meg galériánkban a nyár utolsó teljes hetére szánt gyors ebédeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek