7 nap, 7 étel – Gyors receptek várnak, formabontó őszi ízekkel

Attól, mert ősz van, nem kell folyton ugyanazokkal a tipikus alapanyagokkal főzni, vagy legalábbis, ha ragaszkodunk hozzájuk, alkossunk velük valami enyhén formabontót. Új fűszerek, új ízkombinációk lépnek porondra, természetesen a megszokott gyorsasággal.

Az őszi időszakban az ember gyomra a következő komfortos ízekhez van hozzászokva: sütőtökös levesek, gombás tészták, szaftos-sajtos húsételek, céklás kencék. Ennek nyilván az egyik oka a szezonalitás: nagyon helyesen tesszük, ha az éppen aktuálisan kapható, legfrissebb és legzamatosabb alapanyagokat vetjük be a konyhában. Persze azért mindezek mellett is kijárhat nekünk némi változatosság: ezen a héten kísérletezzünk, gyors ebédeinket készítsük újító receptek mentén, vagány fűszerezéssel, formabontó ízekkel. Pánikra semmi ok, minden nagyon finom lesz!

Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors, formabontó őszi ebédeket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...