Vannak olyan megbízható hozzávalók a kamrában, amelyekhez bármikor visszatérhetünk, ha felüti a fejét egy-egy főzési slamasztika. Gyors, sokszínű és laktató ebédeket keresve időzzünk el a gyökérzöldségek ládái mellett, ezekből ugyanis a hét bármelyik napján összeüthetünk egy kellemes levest, főzeléket, rakottast vagy egytálételt. Az inspirációért sem kell messzire menni, elég lesz az alábbi galériát végigböngészni.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyökérzöldséges ebédeket, a recepetekért kattints a képre!
Gyökérzöldségek veszik el éhségünk a héten
HÉTFŐ: Egyszerű sütőtökkrémes tészta
Valamiért az ősz távozásával könnyedén elfelejtjük a narancssárga sütőtököt, pedig szezonja egészen a tél végéig tart. Engeszteljük ki, főzzünk vele egy krémes, szaftos tésztát hétfői ebéd gyanánt.
KEDD: Parmezános sült répák
Könnyed és gyors ebéd születhet, ha egyszerűen puhára sütünk egy rakás répahasábot, majd megszórjuk parmezánnal: a megolvadó sajtszálak gyönyörű, ropogós hálóvá válnak a zöldségen, nem mellesleg elképesztő ízt is adva minden falatnak. Mártogatásra tökéletes.
SZERDA: Krumplifőzelék tárkonnyal és babérlevéllel
Szerdán kényeztessük magunkat egy komfortos kedvenccel: burgonyafőzeléket az év bármely szakában főzhetünk, egyszerűen lehetetlen ráunni. Krémes, fanyar, laktató: kellhet ennél több?
CSÜTÖRTÖK: Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
Egy selymes állagú, kellően fűszeres krémleves kiváló felütése lehet bármilyen étkezésnek, azonban akár maga az étkezés is lehet. Az alábbi édesburgonyás verzió kellően laktató ahhoz, hogy második nélkül is kielégítse az igényeket.
PÉNTEK: Sült zellerhasábok
A mirelit hasábburgonya a múlté, készítsünk helyette isteni fűszerkeverékkel besütött zellerhasábokat. A zöldségdarabok egyszerre lesznek puhák és ropogósak, mártogatásukhoz pedig elkészíthetjük a kedvenc szószunkat, krémünket.
SZOMBAT: Puha burgonyafánk
Tombol a fánkszezon, ilyenkor pedig érdemes nemcsak a klasszikus, hanem a kevésbé gyakran készített változatoknak is adni egy-egy esélyt. A burgonyafánk ráadásul azért találó választás, mert sósan is, édesen is fogyaszthatjuk, köretnek, főételnek, desszertnek is beillik.
VASÁRNAP: Ínycsiklandó és tartalmas borscs
A leglaktatóbb levesek egyike a lila színű borscs: vasárnapi ebédre illendő több fogást is készíteni, azonban ember legyen a talpán, aki egy nagy tál céklaleves után bármi mást képes még megenni. Na jó, talán egy kis süteményt.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai segítségért kattints az alábbi cikkekre: