7 mutatós karácsonyfatrend, ami 2020-ban uralni fogja az otthonokat

Azok közé az emberek közé tartozol, akik minden karácsonykor újabb ötleteket találnak ki a karácsonyfa kinézetét illetően?

Az idei karácsonyfatrendek merőben eltérőek egymástól, míg egyik oldalon a természetesebb, díszektől kevésbé zsúfolt fák a népszerűek, addig idén is akad pár olyan inspiráció, amely nemcsak hogy kápráztatja a szemeket, de még az agyat is megzavarja. Nézzük, mi a mai divat a díszítés terén!

1. Jeges színek, északi luxus

Jeges, csillogó, fehér, szürke és ezüst díszek. A skandináv luxus eléréséhez nem kell sok dísz, szalagok vagy girlandok, a friss, mélyzöld fenyő és a havas tájakra emlékeztető "jéggömbök" a kifinomult, nagy terű és letisztult otthonokban fognak igazán jól mutatni.

Michael Sinclare/ Future

2. Színkavalkád

Ez a stílus már többeknek ismerős, ugye? Egy kicsit a régi karácsonyok jutnak róla eszünkbe, amikor egyszerre káprázott a fenyő metálkék, ciklámen, lila, zöld és ezüst színekben, nem is beszélve a színes girlandokról! Ebben a 2020-as változatban leginkább gömböket láthatunk, kevés a figurára formált dísz, szalagoktól és girlandoktól is mentes. A kinti szürkeség mellett igazán jó kontraszt ez a játékos díszítés, és akkor még nem esett szó az elmúlt években vissza-visszatérő "havas" ágakról, amely főleg műfenyőknél kivitelezhető megoldás.

Simon Bevan/ Future

3. Otthonos, meleg hangulat

Az egyik kedvencünk ez az egyszerű és barátságos, egyáltalán nem hivalkodó fa, amelyre több különböző anyagú dísz is kerülhet: az üvegdíszek, gömbök mellett hímzett lógók, fából vagy csuhéból kézzel készült figurák is kerülhetnek. Minél több a puha anyagú dísz, annál kevésbé kell félni a törött gömböktől!

Brent Darby/ Future

4. Színes, de nem tarka!

Az arany szín mindig is divatos volt és lesz a karácsonyfákon, idén viszont két más, szokatlanabb árnyalat, a fekete és a fehér is csatlakoznak a győztesek színéhez. A két árnyalat még hangsúlyosabbá teszi az arany díszítést, a fa kontrasztos lesz, a végeredmény azonban egyáltalán nem zavaró, kifejezetten kellemes, meleg és ünnepi hangulatot áraszt.

Jan Baldwin/ Future

5. Az örök kedvenc: sötétkék!

Ismét egy klasszikus hódit az idei év trendjei között, a régi, dísztartó cipősdobozokban mindenki talál néhány törékeny, de még mindig élénk kékben pompázó gömböt. Nos, a sötétkék az idei karácsonyfadivat egyik koronázatlan királya, ráadásul a kéket megannyi más színnel lehet kombinálni: fehér, ezüst, pezsgő, de akár piros díszek is elférnek a kék mellett, ez tehát az egyik legnyerőbb szín, amely bármilyen otthonban jól mutat egy egyszínű, fehér vagy sárga fényfüzérrel.

6. Pepita

Az egyik legmeglepőbb újdonság idén a kockás vagy pepita karácsonyfa, az amerikai Decorators Warehouse listája szerint azonban nem is annyira meglepő ez a trend. A vagány, fiatalos díszítés rengeteg különböző elemet használ, a fán találunk szalagokat, pepita gömböket, magyalra emlékeztető műágakat és egész fadíszeket is, melyen csakugyan megjelenik a pepita motívum. A kockás minta bármilyen színkombinációban jól tud mutatni, ezt a díszítést pedig egyaránt ajánljuk levegősebb, világosabb terekbe, de kicsit kuckósabb, melegebb hangulatú otthonokba is.

Fotó: Decorators Warehouse

7. Az igazi cukorsokk

A végére valami egészen hihetetlen kreációt hagytunk, az idei évben ugyanis a mézeskalács az egyik legdivatosabbnak ítélt díszítőelem, amely nem a maga visszafogott, "természetes" megjelenésével hódít idén. Ezen a típusú fán pedig minden van, ami szemnek és szájnak ingere, azt is mondhatnánk, hogy ami nincs ráakasztva erre a fára, az nem is létezik . Te mit szólnál egy ilyenhez?

Fotó: Decorators Warehouse

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek