Rossz hír érkezett az idei karácsonyi fenyőfákkal kapcsolatban

Nem érdemes az utolsó pillanatig várni a fenyővásárlással, idén ugyanis érezhetően megemelkedik majd a karácsonyfák ára.

Drágább lesz idén a karácsonyfa - a Metropol cikke szerint ugyanis minden, a faneveléshez és fakivágáshoz szükséges kellék ára két-háromszorosára nőtt az elmúlt időszakban, ráadásul idén a járvány miatt kevesebben mennek ki árusítani a különböző piacokra, eladóhelyekre.

A napilap Péntek Gézát, egy surdi őstermelőt kérdezett arról, mire lehet számítani idén karácsonykor a fenyőfa-árusítással kapcsolatban. A karácsonyra szánt fenyők előkészítését már nyáron elkezdik a termelők, a viszonteladók is ebben az időszakban rendelik be a kívánt mennyiséget. Péntek Géza szerint már nyár közepe óta jól látható, hogy hiány lesz a fákból, a viszonteladók ugyanis a koronavírus-járvány második hulláma miatt kevesebb fát rendeltek az előző évekhez képest.

Fotó: Getty Images

Idén a járvány miatt várhatóan kevesebb ember fog fenyőt venni, ezen információk függvényében pedig a termelő szerint nem érdemes sokáig várni a favásárlással, az ünnepek közeledtével sem lesznek olcsóbbak a fák.

A termelők nemcsak Magyarországon, de más országokban is november közepén kezdik meg a fák kivágását, Péntek Géza szerint így az az elképzelés is téves, mi szerint a később vásárolt, külföldről érkező fa frissebb.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek