Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyfák a világ körül – Nem is gondolnád, mennyiben különböznek egymástól a nemzetek díszítései

Ha azt hitted, hogy nincs különbség karácsonyfa és karácsonyfa között, hát tévedsz! Íme a világ különböző országainak különböző karácsonyfái. 
Világszerte emberek milliárdjait köti össze a karácsony és az ünnepi időszakot megelőző készülődés. Hogy díszítik a karácsonyfát a világ országaiban? Mutatunk pár érdekes hagyományt!

 

Franciaország

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bee Braham (@beebeeblondon) által megosztott bejegyzés,

Évszázadokkal ezelőtt gyümölcsökkel, elsősorban almával díszítették a karácsonyfákat. Ez a gyakorlat mára kikopott a hagyományokból, mivel hosszú évekig nagyon rossz volt a termés francia földön. Manapság a fák díszek nélkül vagy kevés üveggömbbel, leginkább az almát szimbolizáló piros díszekkel megtűzdelve állnak az otthonokban január 6-ig. 
 
 

Németország

Sok karácsonyi hagyomány Németországból ered. Erőszeretettel díszítik a karácsonyfát valódi gyertyákkal, amivel igazán meghitté varázsolják az ünnepet. A legenda szerint a 16 században Martin Luther volt az, aki megteremtette ezt a hagyományt.
 
 

Ausztrália

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jingxuan Shao (@cassieshao) által megosztott bejegyzés,

Az ausztrál karácsony nem a hidegről és a hóról, mindinkább a napfényről szól. Ennek megfelelően kapják a karácsonyfák a különleges díszítést, amikről természetesen nem maradhatnak le a kagylós díszek. 
 

Finnország

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HimmeliKits (@himmelikits) által megosztott bejegyzés,

Finnországban a karácsonyfa díszítésének egyik fő hagyománya a geometrikus formájú díszek. Eredetileg ezek a különleges alakú remekművek szalmából készültek, és karácsonykor az étkezőasztalok fölé lógatták őket. Ma egy modernebb változatával díszítik a fákat, amitől igazán különlegessé válik. 
 

Izland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vincent Kennedy (@vinstainsta) által megosztott bejegyzés,

Az izlandi folklórban a karácsony előtt 13 troll ajándékokkal látogatja meg a gyerekeket. A gyerekek cipőt hagynak a hálószobájuk ablakánál és ha jók voltak, akkor a Yule Lad édességeket és apró ajándékokat hagy a kis cipellőkben. Ha pedig valaki rossz volt, akkor könnyen kaphat rothadó burgonyát. Ezek az ikonikus troll figurák pedig manapság gyakran megtalálhatók a karácsonyfákon is.
 
 

Hollandia

A karácsony és az ízletes ételek kéz a kézben járnak, különösen Hollandiában, ahol karácsonykor koszorú alakú kekszek, kerstkransjes néven lógnak a fákon.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!