6 tipp, hogy úgy pezsegjen a házi bubble teád, mint a bolti

Egyre több bubble teázóval lehet találkozni mindenfelé, de ha nem szeretnél annyi pénzt költeni egyetlen italra, akkor akár otthon is elkészítheted! Most 6 tippet hoztunk ehhez.

Ahogy minden ételnél és italnál, az otthoni bubble tea elkészítésénél is a legnagyobb előny, hogy pontosan tudod, milyen alapanyagok kerülnek bele, valamint a saját ízlésed szerint tudod alakítani, hogy mennyire édes a végeredmény. Ezért mi csak ajánlani tudjuk, hogy készíts magadnak otthon tápiókából bobba teát, ráadásul az alábbi 6 tipp segítségével biztosan büszke lehetsz majd a végeredményre!

Bubble tea

Válaszd a megfelelő tápiókagyöngyöt!

Fontos, hogy a teljesen alap, egyszerű tápiókagyöngyöt válaszd a teádhoz. Noha a gyorsan elkészíthető és az instant gyöngyök egy pillanat alatt elkészülnek, nem olyan rágósak, mint a hagyományos tápiókagyöngy, és könnyen túlfőnek. A nagy bobbának puhának kell lennie, ugyanakkor ruganyosnak és rágósnak.

Ne főzd túl a tápiókát

Az elkészítéshez a szakértők az alábbi módszert ajánlják az Epicurious cikkében:

forrald a tápiókát 15-20 percig, kevergesd rendszeresen, hogy ne tapadjanak össze, egészen addig, amíg félig átlátszóvá nem kezdenek válni. Ezután vedd le az edényt a tűzről, és még 20 percig hagyd, hogy a gyöngyök lefedve párolódjanak.

Nyers állapotban a gyöngyök szilárd állagúak, mivel tápiókakeményítő bevonat veszi körbe őket, de a teljesen megfőtt gyöngynek puhának, rágósnak és áttetszőnek kell lennie. A legfontosabb, hogy ne főzd őket túl.

Készítsd el a szirupodat barna cukorral

Miután a tápióka megfőtt, lecsepegtesd le a gyöngyöket, és helyezd a barna cukorból készült szirupfürdőbe, amely gazdag melaszszerű ízzel itatja át a bobbát. A karamellszerű szirup örvényei drámai, igazán mutatós mintákat hoznak létre az italban.

A tanácsok alapján a tápiókát legalább 30 percig (de legfeljebb négy órán keresztül) érdemes áztatni, és ajánlott kísérletezni a különböző cukrokkal a szirup elkészítésénél. A szirupot egyébként akár egy hónapig is el lehet tartani a hűtőben, ezért érdemes nagy adagot készíteni belőle, ha rendszeresen innál bubble teát.

Használj nagyon erős teát

Az erőteljesebb és koncentráltabb tea ízű italhoz készíts erősebb teát: áztasd hosszabb ideig, vagy használj több teát. Sok teakalauz azt ajánlja, hogy legfeljebb négy percig áztasd a teát, hogy ne legyen túl erős benne a csersav. Van, aki azt ajánlja, hogy addig áztasd a teát, amíg ki nem hűl, ez akár 20-30 percet is igénybe vehet, vagy akár két-három teafiltert is használhatsz, mivel a tejjel utána amúgy is felhígítod. Alternatívaként tealeveleket és finom porrá őrölt teát is használhatsz.

Az, hogy milyen teából készíted az italod, csak rajtad múlik, akár zöld tea vagy oolong, de a fekete teák, így a ceyloni vagy assam is alkalmas erre a célra.

Variálhatod a teát benne, és akár matchapudinggal vagy fekete ragacsos rizzsel is felturbózhatod

Készítsd frissen

Sajnos a tápióka nem olyasmi, amit nagy adagban előre el lehetne készíteni és a hűtőszekrényben tárolni. Legjobb frissen fogyasztani, ugyanis a főtt tápiókagyöngy már néhány óra elteltével elveszíti ruganyos állagát: a közepe megkeményedik, míg a külső rétege pépes lesz. Nem túl guszta!

Élvezd!

A bubble teát könnyen lehet alakítani, kerülhet bele tej vagy növényi ital is. Variálhatod a teát benne, és akár matchapudinggal vagy fekete ragacsos rizzsel is felturbózhatod, hogy még gazdagabb textúrákat kapj. A következő adagból akár koktélt is varázsolhatsz, ha a szirupot megbolondítod kedvenc szeszes italoddal.

Forrásunk volt.


Még több finomság:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...