6 tipp, hogy úgy pezsegjen a házi bubble teád, mint a bolti

Egyre több bubble teázóval lehet találkozni mindenfelé, de ha nem szeretnél annyi pénzt költeni egyetlen italra, akkor akár otthon is elkészítheted! Most 6 tippet hoztunk ehhez.

Ahogy minden ételnél és italnál, az otthoni bubble tea elkészítésénél is a legnagyobb előny, hogy pontosan tudod, milyen alapanyagok kerülnek bele, valamint a saját ízlésed szerint tudod alakítani, hogy mennyire édes a végeredmény. Ezért mi csak ajánlani tudjuk, hogy készíts magadnak otthon tápiókából bobba teát, ráadásul az alábbi 6 tipp segítségével biztosan büszke lehetsz majd a végeredményre!

Bubble tea

Válaszd a megfelelő tápiókagyöngyöt!

Fontos, hogy a teljesen alap, egyszerű tápiókagyöngyöt válaszd a teádhoz. Noha a gyorsan elkészíthető és az instant gyöngyök egy pillanat alatt elkészülnek, nem olyan rágósak, mint a hagyományos tápiókagyöngy, és könnyen túlfőnek. A nagy bobbának puhának kell lennie, ugyanakkor ruganyosnak és rágósnak.

Ne főzd túl a tápiókát

Az elkészítéshez a szakértők az alábbi módszert ajánlják az Epicurious cikkében:

forrald a tápiókát 15-20 percig, kevergesd rendszeresen, hogy ne tapadjanak össze, egészen addig, amíg félig átlátszóvá nem kezdenek válni. Ezután vedd le az edényt a tűzről, és még 20 percig hagyd, hogy a gyöngyök lefedve párolódjanak.

Nyers állapotban a gyöngyök szilárd állagúak, mivel tápiókakeményítő bevonat veszi körbe őket, de a teljesen megfőtt gyöngynek puhának, rágósnak és áttetszőnek kell lennie. A legfontosabb, hogy ne főzd őket túl.

Készítsd el a szirupodat barna cukorral

Miután a tápióka megfőtt, lecsepegtesd le a gyöngyöket, és helyezd a barna cukorból készült szirupfürdőbe, amely gazdag melaszszerű ízzel itatja át a bobbát. A karamellszerű szirup örvényei drámai, igazán mutatós mintákat hoznak létre az italban.

A tanácsok alapján a tápiókát legalább 30 percig (de legfeljebb négy órán keresztül) érdemes áztatni, és ajánlott kísérletezni a különböző cukrokkal a szirup elkészítésénél. A szirupot egyébként akár egy hónapig is el lehet tartani a hűtőben, ezért érdemes nagy adagot készíteni belőle, ha rendszeresen innál bubble teát.

Használj nagyon erős teát

Az erőteljesebb és koncentráltabb tea ízű italhoz készíts erősebb teát: áztasd hosszabb ideig, vagy használj több teát. Sok teakalauz azt ajánlja, hogy legfeljebb négy percig áztasd a teát, hogy ne legyen túl erős benne a csersav. Van, aki azt ajánlja, hogy addig áztasd a teát, amíg ki nem hűl, ez akár 20-30 percet is igénybe vehet, vagy akár két-három teafiltert is használhatsz, mivel a tejjel utána amúgy is felhígítod. Alternatívaként tealeveleket és finom porrá őrölt teát is használhatsz.

Az, hogy milyen teából készíted az italod, csak rajtad múlik, akár zöld tea vagy oolong, de a fekete teák, így a ceyloni vagy assam is alkalmas erre a célra.

Variálhatod a teát benne, és akár matchapudinggal vagy fekete ragacsos rizzsel is felturbózhatod

Készítsd frissen

Sajnos a tápióka nem olyasmi, amit nagy adagban előre el lehetne készíteni és a hűtőszekrényben tárolni. Legjobb frissen fogyasztani, ugyanis a főtt tápiókagyöngy már néhány óra elteltével elveszíti ruganyos állagát: a közepe megkeményedik, míg a külső rétege pépes lesz. Nem túl guszta!

Élvezd!

A bubble teát könnyen lehet alakítani, kerülhet bele tej vagy növényi ital is. Variálhatod a teát benne, és akár matchapudinggal vagy fekete ragacsos rizzsel is felturbózhatod, hogy még gazdagabb textúrákat kapj. A következő adagból akár koktélt is varázsolhatsz, ha a szirupot megbolondítod kedvenc szeszes italoddal.

Forrásunk volt.


Még több finomság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek